Tovább az eszköztárra

Olajpolitikai Nyomás Alatt

ETFmustang
Megosztás, most...

Olajpolitikai Nyomás Alatt, az olajos piac. Ezt jól mutatja az USO-US WTI Olaj ETF Alap árfolyamának alakulása. A piacon egyre erősödik a vélemény, hogy az OPEC termeléscsökkentésnek eljön az eredménye, ami ugyan egyelőre nem látszik az USA készletein, de más piacokon, például Kínában és Japánban viszont számottevő csökkenés volt a készletekben.
A piac figyeli az USA finomítói aktivitás emelkedését is: a finomítók napi 16,2 millió hordó nyersolajat dolgoztak fel a múlt héten, ami 425 ezer hordóval haladja meg az előző heti adatokat. Ennek ellenére a benzinkészletek csökkentek, ami mutatja, hogy mekkora mértékű a kereslet erősödése.
A piac egyre biztosabb abban, hogy az OPEC félévvel meghosszabbítja a termeléscsökkentési megállapodást.forrás-erste A heti grafikon remekül mutatja  a mostani helyzetképet, ami arról árulkodik, hogy olajos drágulás érkezhet a piacokra.
Amennyiben sikerül áttörni a 12 dolláros ellenállást, akkor igen komoly olajos áremelkedés érkezhet. Lefele, ha rosszabbra fordulna a fekete arany megítélése, akkor a ferde zöld támasz lehet a meghatározó szint a továbbiakban. Igen nagy hullámvasútra számíthatsz az elkövetkező hetekben!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Lassító Autópiac

Megosztás, most... Lassító Autópiac benyomását kelti a napi CARZ-Firts Trust NASDAQ Globális Autós Index ETF alap árfolyamának alakulása.  Mivel elmaradtak a várakozásoktól az amerikai autóértékesítések márciusban, amire a főbb autógyártók részvényei nagyobb eséssel reagáltak. Évesített […]
Translation »