Olajos Amerikai Vezénylés

Megosztás, most...

Olajos Amerikai Vezénylés mutatkozik a gyorsjelentésekben. Amúgy a heti XLE-SPDR S&P USA Energetikai szektor ETF alap igen nagy lemaradást mutat az S&P 500 indexhez képest.  Ezt nyugodtan lehet úgy is értelmezni, hogy igen alulértékeltek a energetikai szektorba tartozó cégek árfolyamai.
Na de miről is van szó: félidőben jár az amerikai gyorsjelentési szezon, s olyat látunk, amit rég nem tapasztalhattunk. Az eredmények két-számjegyű növekedést mutatnak (12,5 százalék), miközben ez több mint 5 százalékpontos pozitív meglepetés a várakozásokhoz képest. A költséghatékonyságnak és a jobb olajáraknak köszönhetően az olaj szektor mutatja a legnagyobb, több mint 60 százalékos eredménynövekedést.
Több mint 60%! -ez azért durva ahhoz képest, hogy olyan nagy olajkitörés nem történt. Így igen érdekes lehet a jövőre nézve az XLE ETF alap árfolyamának alakulása, leginkább ha a ferde piros ellenállás fölé tud kerülni az árfolyam. Mert ezen szint felet igen kellemes hozamokat hozhat az amerikai energetikai cégek teljesítményét mérő XLE ETF alap.
Természetesen az olaj árfolyamának alakulása igen dominánsan hathat ezen cégek árfolyamára. Valamint az sem mellékes, hogy hogyan is fog kinézni az adóreform az USA-ban, mivel 35%-ról 15%-ra szándékoznak csökkenteni a társasági adó mértékét, mely igen drasztikus, és árfolyamnövelő tényező. Tehát továbbra is olaj és energetikai vállalatokból lehet profitálni az elkövetkező időszakokban, ha minden a terv szerint alakul.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply