Olajárfolyam Orosz Hatásai

ETFmustang
Megosztás, most...

Olajárfolyam Orosz HatásaiOlajárfolyam Orosz Hatásai.
Olajárfolyam Orosz Hatásai remekül látható a heti RSX grafikonon. Akár ennyi is lehetne a bejegyzés, mivel a sárgával jelölt árfolyam az nem más mint a WTI olajárfolyam alakulása.
Ami szépen szemlélteti, hogy milyen hatásokat okoz az orosz cégekre ezáltal a teljes orosz gazdaságra. Az olajárfolyam orosz hatásai, anno egy igen kedvező beszállási lehetőséget is teremt ezzel. Mivel mint minden ciklikusan változik, tehát közel sem hiszem azt, hogy te is azt hiszed, hogy tartósan ilyen alacsony lesz az olaj és gáz árfolyama.
Ebből következtetve, amint elindul az olaj drágulása, igen keményen meg is fogják venni ezen orosz cégek papírjait, mely igen intenzív emelkedést mutathat az RSX-Market Vectors Orosz ETF alap árfolyamában is.
Több alkalommal leírtam már, hogy itt szerintem semmi másról nincs szó, csupán a feltörekvő és a távol-kelet kivéreztetéséről. Jelen esetben itt vannak az oroszok, energetika és nyersanyag exportjaiból villoghatnak, de mivel ezen események történése folyik, igen gyenge a rubel, ami igencsak kedvezőtlen az exportnak és az orosz költségvetésnek. Pont a legintenzívebb és legérzékenyebb 3 szektor (energia, alapanyag, pénzügy) dominál ebben az ETF alapban közel 70%-ban.
Így egyáltalán nem is meglepő, hogy ilyen csúnyán néz ki ez a grafikon. Főleg úgy, hogy a legmeghatározóbb cégek közel 35%-ban súlyozzák az ETF alap teljesítményét. A Top 5 cég a következő: Gazprom, Sberbank, Magnit, Lukoil és a Norilsk Nickel.
Tehát egyszerűen, amennyiben elindul az olajdrágulás, akkor már csak a ferde piros ellenállásokra kell figyelned, hogy mekkora dinamikával emelkedhet anno ez az ETF alap. Annyit még, hogy 30 $ környékén, már Kína igen erőteljesen veszi az olajat, tehát ezen szint környékén lehet az a pont ahonnan elindulhat anno a drágulás. 

RSX.US 2016.02.07. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

ETFs vagy Befektetési Alap

Megosztás, most...ETFs vagy Befektetési Alap.ETFs vagy Befektetési Alap ezt a kérdést, nagyon sok esetben feltették és teszik fel nekem. Valahol nézőpont kérdése is, mivel kinek mi a fontos és mit és hogyan szeretne befektetni. De, […]

Translation »