Olaj vétel, a láthatáron

ETFmustang
Megosztás, most...

Spekulációra adhat okot az olaj árfolyama!

 


 

Olaj vételTechnikailag is túladott az olaj. Olaj vétel.

Igaz nagyon gyenge gazdasági adatok érkeznek az USÁ-ból, illetve Kínából is.

Ez mellett, folyamatos a feszültség az iráni oldalról, és az olaj ára 110 $-ról 82 $ alá is csökkent hordónként.

Ilyen geopolitikai feszültségek mellett, nehezen tudom elhinni (mást hiszek), hogy csak a gazdasági adatok miatt ilyen relatív olcsó az olaj.
-Természetesen, az is szerepet játszik benne.
Több helyen olvastam hallottam, hogy anno a geológia körülmények (drágább kitermelés), korlátok tartották magasan az olaj árfolyamát, illetve az iráni feszültségek.
Talán a geológia körülmények átalakultak át, vagy teljesen rendeződött az iráni helyzet? -Ön mit gondol?

Szerintem, egyik sem! -Még is, folyamatosan csökken az olaj árfolyama.  Azt természetesen elfogadom, hogy a gazdasági kilátások romlása, illetve a relatív erősebb dollár is szerepet játszik az olaj ár csökkenésében, főleg a dollár. Azért kissé túlzónak tűnik számomra, a közel 20%-os árcsökkenés.

Főleg úgy, hogy a 2008 jelzálogpiaci összeomlás spekulatív tőkéje, az arany mellett, az olajba menekült. Nem tartom kizártnak, sőt arra ad következtetést számomra, hogy meg van az oka, hogy ilyen mélyre “nyomták, nyomják” az olaj árát.

 

Szerintem a spekulatív tőke ismét dolgozik a olaj piacán, végül is valamilyen szinten az aranyat már sikerült párszor a mélybe nyomni, majd felhúzni az árfolyamát, meghintáztatva a befektetőket. Oké, igen ez a határidős piac gyönyörűsége, amit követ a többi piac is.

4 órás grafikonba raktam a két olajat, illetve a dollár indexet, valamint a EUR/USD-t.
Ez így szép és jó, számomra az tűnik furcsának, hogy relatív a dollár gyengülésére sem igazán úgy reagál az olaj, ahogy azt több esetben feltételeznénk.
Ezért sem állja meg a helyét számomra, hogy a dollár miatt, illetve más fontos okok miatt egyáltalán nem kell az olaj.
Több esetben a kereskedés folyamán az tűnt fel számomra, hogy dollár gyengülés esetén is nyomták (adták) lefelé az olaj árát.
Nagyon hasonlít a legutóbbi arany csökkenéshez, ment a hinta fel-le, és robbant egy nagyot az arany árfolyama.
Ez azt feltételezi számomra, hogy egy nagyobb emelkedésre lehet számítanunk az olaj esetében is, főleg ha az eur/usd 1,2521 fölé tud menni és ehhez készítik elő az árfolyamot.

 

OIL -tőzsdei alap is, jól szemlélteti, hogy milyen meredek esésben van az olaj. Ilyen esetekben szoktuk azt mondani és írni, hogy technikailag túladott a olaj.

Azért csak óvatosan, mert ha ezt a szintet is letöri, van még hová esnie, sőt úgy, hogy a 2011 októberi mélypontot még nem érte el.

Azonban fontos leírnom, hogy erről a szintről, már 5 alkalommal fordult meg az árfolyam. Főleg az a tény, hogy több rést is hagyott maga után.

Attól függetlenül, hogy a tőzsdei alapoknál könnyen előfordulhatnak rések, azonban 90%-ban betöltésre kerülnek itt is, mint a részvények esetében. A vízszintes vonalak a fontosabb szinteket jelzik.

 

Legnagyobb olajos tőzsdei alapok

  • USO -US Oil Fund
  • UCO -ProShares Ultra (2x) DJ-AIG Crude Oil TR
  • OIL -iPath S&P GSCI Crude Oil TR
  • DBO -PowerShares DB Oil Fund
  • SCO -ProShares Ultra Short (2x csökkenésből) DJ-AIG Crude Oil

 

Olajozott kereskedést kívánok, kedves olvasom!


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

A magyar emberek pénzével

Megosztás, most...Német felfogás, a magyar emberek pénzéből…..       Számít a magyar emberek fogyasztói rétege? Számít Magyarország felemelkedése, beruházások nélkül? Számít Magyarország ereje “mezőgazdaság” ? Számít a magyar emberek 70%-a? Számít Magyarország tényleges ereje? …vagy a mi van, jól vegyük el!!!!  Nincs […]

Translation »