Növekvő Alapkezelői Készpénztartás

Megosztás, most...

Növekvő Alapkezelői Készpénztartás, mely nem túl jó hír a részvényeseknek. Ami előhírnöke 1 nagyobb eladási hullámnak, melyet emelkedés előzhet meg.
2011 óta nem látott mértékben gondolják úgy a nagy alapkezelők, hogy a következő 12 hónapban globális recesszió jöhet. A Bank of America friss felmérésében a megkérdezettek egyharmada vélekedett így. A készpénztartás továbbra is magas, 5,1%-on áll, noha ez minimális csökkenés az előző felméréshez képest.
A részvénypiacot tekintve az alapkezelők az amerikai részvényeket gondolják a legvonzóbbnak, ugyanakkor 78%-uk véli úgy, hogy túlértékeltek.forrás-erste és a valóság!
Lassan megérkezik az ingyen-pénzek, drága visszafizetésének időszaka. Amit jó pár éven keresztül a gazdaságba toltak a jegybankok, lassan elérkezik az idő, hogy ez nagyon fájjon!
Mivel az ingyen-pénz, a cégek készpénzállományát hizlalta, és nem igazán azt a célt, fogy a fogyasztás (vásárlás) beinduljon. Mert ahhoz, hogy nagyobb fogyasztás alakuljon ki, és ezáltal megnőjön a kereslet, ami termelésnövekedést generálhat, ami további munkahelyeket indokolna. -megállt a cégek és döntéshozók zsebében, ami blokkolta a gazdaság növekedési lehetőségét.


Szoktuk mindig írni azt az egyszerű mondatot “amennyiben csak fejed a tehenet és nem adsz neki inni és enni, idő kérdése és elapad a tej, majd a jószág is vízszintbe kerül”.
-ilyenkor van az, hogy hiába van pénz, ha nincs aki megvegye!
Na vissza az alapokhoz: amennyiben 1 alapkezelő, folyamatosan növeli a készpénzálomanyát, az azt jelent, hogy szelektálja a részvénycsomagját.
Amit természetesen a piacra visz eladni, amit a vakmerő “kapzsi” befektetők meg is vásárolnak, mely átmeneti részvényárfolyamot generál.
Amennyiben jön a pánikszerű hozamrealizálási időszak, és elfogytak a vakmerő befektetők, na akkor érkezik el a beszakadás a piacokon! -mert mindenki eladni szeretne, menti a menthetőt.
Így csak óvatosan az elkövetkező hónapokban!

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply