Növekvő Akadályokkal Szemben

Megosztás, most...

Növekvő Akadályokkal SzembenNövekvő Akadályokkal Szemben emelkedik az ACWI-iShares MSCI World Index ETF alap árfolyam. Ez egy igen érdekes index, mivel a világ tőzsdepiacainak jelentősebb részvényei átlagát méri.
A %-os súlyozásából is ki fog tűnni, hogy mennyire erőteljes USA függőség uralkodik a tőzsdéken. Ami igen sok gazdasági tényezőt torzít, amit egyes országok és régiók egyre kevésbé tűrnek. Valahol kicsit jogosan is!
Na de eme ETF alapban jelenleg 1289 jelentősebb cég részvényét találod, szerte a világból, de 51,6%-ban USA részvények dominálnak.
Ezt remekül példázz a Top 5 cég névsora is: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és a General Electric. De ha igazán cinikusan írhatom le, akkor a fél világ USA és a maradékon osztozhatnak a többiek, és ez nagyon sok kérdésre, problémára választ is adhat, ami mostanság uralkodik az egész világon.
Az 51,6%-os USA mögött 7,4%-kal következnek a japán cégek, majd Anglia 5,6%, Svájc 3,4% és a franciák 3,3%-kal. Ja, hol vannak a németek, a német cégek…Kinek is fontos az EU? Ja Angliában és Svájcban sincs euró, a franciák meg fulladoznak! -Szerinted? -Na jó! Ezért is örülhetünk, hogy még forintunk van…..

A heti grafikonon szépen láthatód, hogy egyre több ellenállással kell majd, anno megküzdeni a további emelkedésnek. Ami bizonytalanságot is hozhat a piacokra, és ezt jól példázz a az utolsó gyertya is, hogy azért nem olyan intenzív és meggyőző az emelkedés. Továbbra is azt tudom írni, hogy ami mesterségesen van fenntartva és finanszírozva, az idő kérdése és kidurran, ami nagyon fog fájni az egész világnak. Tehát egyre nagyobb  a valószínűsége annak, hogy egy hullámvasút is kialakulhat, mely egy intenzív korrekcióba is átmehet.
Több hónapra előre nem is lehet igazán tervezni, csak spekulálni. Az ACWI ETF alapot remekül és költséghatékonyan le tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül, úgy hogy kontrollálni tudod a változásokat. 

acwi 2016.04.03. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply