Növekszik a Biotech

ETFmustang
Megosztás, most...

Növekszik a BiotechNövekszik a Biotech.
Növekszik a Biotech, árfolyam tekintetében biztosan. Az IBB – iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF alapban 146 biotechnológiában érdekelt vállalat súlyozott teljesítményére köthetsz üzletet.
Talán a Top 5 cég között ismersz is egy párat, ezek a következők: GILD – Gilead 8,13%, AMGN – Amgen 8,00%, BIIB – Biogen 7,69%, CELG – Celgene 7,45% és a REGN – Regeneron 7,03%-ka sullyozzák az IBB ETF alap teljesítményét. Ők öten 35%-ban vannak jelen a 146 cég mellett az ETF alapban.
Tehát akkor nézzük a napi grafikont, mely szép emelkedésen van túl, mely az utóbbi hetekben kissé volatilis mozgásról árulkodik. Felfelé két igen erős ellenállás következik, ez vagy megállítja, vagy nagy villanással tovább növekszik a biotech ETF alap. Amennyiben sikerül ezeket az ellenállásokat leküzdeni az alapnak, akkor 400 $-os célár következhet.

Apropó, mi is az a Biotechnológia: melyet Ereky Károly fogalmazta meg 1919-ben a legjobban:”Élő szervezetek és termékeik felhasználása az emberi egészség és a környezet megváltoztatására.” a biotechnológiának 3 ága van: Fehér: az ipari, zöld a növényi és a piros pedig az emberi egészséggel foglakozik. 
Sokan elítélik ezt a fajta kutatási módszereket, de ha jól belegondolunk akkor a sör, bor, sajt és az inzulin is ide tartózik pl. 
Na de vissza a grafikonhoz, mert a végén fehér köpenyt és maszkot veszek fel magamra…..
Tehát összességében az ellenállás döntő lehet a következő napokra, kitörés esetén jöhetnek a vételek. Azonban ha gyengén növekszik a biotech, akkor számíthatunk a lefordulásra, amit a vízszintes zöld támasz befolyásolhat igazán, mert ha az letörik, akkor intenzíven lefelé növekszik a biotech a short-os pozikon.

IBB-NASDAQ Biotechnológiai ETF 2015.05.14.

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Gyenge az Energia

Megosztás, most... Gyenge az Energia.Gyenge az Energia, jól láthatód a grafikonon, hogy még a rést sem tudja egyenlőre betölteni, belassult, megállt és most már csökken is. <a aria-describedby="tt" href="http://etftozsde.hu/lexikon/ixc/" class="glossaryLink" data-cmtooltip="

IXC
<strong>IXC-iShares Globális S&P 1200 Energetikai ETF alap.</strong>Az IXC CUSIP kódja: 464287341.Az IXC ETF(...)
" target="_blank" >IXC – iShares Globális Energia ETF alapban 87 energetikai […]

Translation »