Német Stagnálási Kérdőjelek

Megosztás, most...

Német Stagnálási Kérdőjelek bontakoznak ki a német gazdaságban. A heti EWG-iShares MSCI Németország ETF alap technikai képe igen keserves.
Így nagyon nagy emelkedési lehetőségre nem nagyon kell számítanod… Főleg úgy, hogy a német iparszövetség friss előrejelzése szerint a német GDP 0,5%-kal növekedhet az idei évben. Ez nagyjából megfelel a 0,6%-os piaci konszenzusnak. Júniusban még jóval optimistább volt a szövetség, 1,0%-os növekedésre számítottak, most viszont már a gazdaság stagnálását is elképzelhetőnek tartják Hard Brexit esetén.
Júliusban a német export szezonálisan igazítva, hó/hó alapon pozitív meglepetésre 0,7%-kal bővült a várt 0,5%-os visszaeséssel szemben. Az import viszont 1,5%-kal csökkent szemben a várt 0,3%-os visszaeséssel. forrás-erste
A heti EWG Német ETF alap technikai képe további csökkenéseket mutat a jövőre nézve. Ha jól megnézed a FIBO szinteket, akkor azt láthatod, hogy a nagyobb csökkenés után csupán 38,2%-ig tudott visszajönni a német árfolyam. Ami arra ad következtetést, hogy további német piaci csökkenésre készülhetsz fel.
Döntő lehet, hogy a ferde piros ellenállás vonalában hogyan fog viselkedni az árfolyam. Ha erős az ellenállás, akkor további lefordulásra készülhetsz fel. Ami természetesen érinti az európai indexeket, Unit-Linked eszközalapokat is. Mely még jól is jöhet a folyamatos díjfizetésű szerződéseket esetében, mert csökkenő jegyek mellett több jegyet tudsz vásárolni.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply