Német Nyújtózkodás

Megosztás, most...

Német Nyújtózkodás Német Nyújtózkodás.
Német Nyújtózkodás mutatkozik a heti EWG-iShares Németország ETF alapjában. Jól láthatód, hogy szépen emelkedik heti szinten az 54 nagy és közepes német céget tömörítő ETF alap árfolyama.
Ez a német nyújtózkodás még magasabbra is mehet, ami érdekes lehet és némi megállót is jelenthet. Az nem más mint a jelenlegi ferde piros ellenállás, valamint a bollinger középső vonala. De némi visszarendeződés után igen erős a valószínűsége, hogy tovább fog emelkedni az első számú ferde piros ellenállás vonaláig.
Azért is írom a visszarendeződést, mivel napi szinten már kezd igen túlvett állapotba kerülni a német részvénypiac. Így nagy a valószínűsége, hogy néhány napig visszatérhet a csökkenő, hozamrealizálási időszak. Nagyon sokat lehet hallani a DAX 30 papírjairól, ezért megemlítek néhány olyan céget, mely a magyar fülnek is igen ismerős lehet.
Tehát: Porsche, Hugo Boss, Metro, MAN és az RTL Group. Az még érdekes ebben az indexben, hogy a megszokottól eltérően enyhe túlsúlyt mutat a tartós fogyasztási szektorba tartozó cégek súlyozása és csak ezután jön a pénzügyi, majd az egészségügyi szektor cégei. 

EWG.US 2015.11.03. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply