Német Eladási Hullám

Megosztás, most...

Német Eladási Hullám riasztja a befektetőket. Igen ellentmondásos a történet, de baj van az tény.
A heti EWG-iShares MSCI Németország ETF alap is remekül mutatja a tényeket. A hírek, és az adatok így hangzanak: Fundamentális oldalról nem egyértelmű a kép. Egyrészt óriási pénzbőség van, ami készen áll arra, hogy vételekre használja ki a korrekciós periódusokat.
Másrészt a vállalati teljesítmények közel sem fényesek, eddig 23 EXS1-DAX komponens publikálta negyedéves eredményét. Árbevétel és eredmény tekintetében is minimális pozitív meglepetés mellett hozták a várakozásokat, de tavalyhoz képest csak az árbevétel tudott növekedni 4%-kal, az adózott eredmény viszont már csaknem 14%-kal visszaesett, vagyis látványos a profit-marzsok romlása.forrás-erste
Tehát nagyon nincs rendben valami, csupán az a kérdés, hogy a nagy hatalmú cégvezetők mikor jutnak el oda, hogy felismerjék az egyre nagyobb bajt!?
Az ingyen pénz nem fenntartható, így valahol idő kérdése és ki fog bukni, aminek a jelei már láthatóak. Számunkra csupán az a furcsa, hogy a csúcsvezetők nem látják, hogy valahol a melósaik a vásárlóik! De ha kevesebb pénz áramlik a melósok zsebébe, kevesebbet költenek, így zsugorodik a fogyasztás…..
Itt is megállja a helyét az a bizonyos és jellegzetes mondatunk: “a tejet adó tehén, idő kérdése és kidől, ha nem kap enni és inni”!  ….és akkor jöhet az ingyen pénz, amit anno nem lehet megfejni melósok nélkül! Összességében az EWG ETF alap igen csúnyán néz ki, vond le a következtetéseket, igen nagy a gond.


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply