Napenergetikai Felhők

Megosztás, most...

Napenergetikai FelhőkNapenergetikai Felhők, melyek igen vastagnak tűnnek. A TAN-Guggenheim Solar Energy ETF alap heti grafikonja jól szemlélteti, hogy a napenergiával kapcsolatos cégek igencsak pirosban vannak. Valahol nem is csoda, hiszen mostanság nem ez a fő kérdés, probléma vagy iparág ami a középpontban van. Igazán mostanság kevés szó is esik róluk.
Mert valójában tudjuk a megújuló energiák fontosságát és hatékonyságát, de az uralkodó energetikai szektor lobbija ezt még nem engedi. …és ez pontosan elég ahhoz, hogy ezen cégek még olyan nagy teret ne kapjanak a növekedéshez, csúnya szóval élve “kivéreztetés”! Na rendben is vagyunk egyenlőre igen erőteljesen short-os a napocskánk, főleg ha a legutóbbi támaszokat is letöri. Aminek igen nagy az esélye, főleg úgy a részvénypiacok igen érzékenyek és hisztisek. A TAN ETF alapban 26 napenergiában érdekelt céggel találkozhatsz, már 2008 óta lehet vele kereskedni.
Az országok súlyozás is nagyon sokat elárul: USA 50%, Kína 20%, Hong Kong 19%, Németország 4%, Svájc 4% és Norvégia 3,5%-ban van jelen ebben az indexben. A többi ország napos cégei merre vannak? Na ezért is jár még gyerekcipőben ez az iparág, és úgymond kissé gyengécske a nagy öreg energetikai szektorhoz képest. Közel egy év alatt szinte lefeleződött az árfolyam, és lassan eléri a legutóbbi mélypontot.
Amennyiben meg lesz a letörés, akkor igen közel kerülhet a 10 dolláros szintekhez. De azt szeretném még ide leírni, hogy ez egyben egy remek beszállási lehetőség, mert az energiahiányban szenvedő országok vagy régiók igen is megoldásokat fognak keresni, hogy ne legyenek annyira kiszolgáltatva a energetikai nagyhatalmaknak!


tan-napenergia-etf-2016-10-27-heti

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply