Nagymenők Részvényei

Megosztás, most...

guru-nagymenők részvényeiNagymenők Részvényei.
Nagymenők részvényei gyűjteményét, ebben az GURU-Global X GURU nevezetű ETF alapban találod meg. Érdekes és nagyon is sokatmondó ez az ETF alap, mivel 10-15%-kal jobban teljesített mint a izomerős S&P 500, tehát akkor igencsak el kell kicsit merengeni a részvényeken.
Na de annyira ne is mennyünk bele, mivel a cégek pénzügyi jövőképe mellett van egy még nagyobb vételi erő. Ez nem más mint az a bejelentés, hogy egy nagyobb GURU menő beszáll egy adott részvénybe, na hát ez mindennél többet jelent a befektetőknek és így ők is venni kezdik a papírt.
Pszichológia, az hát, de nagyon keményen, ezt hívják csúnya szóval “csordaszellemnek” ! Igazán a nagymenők részvényei több esetben pont ezen kimaradás-lemaradástól való félelem hajtja feljebb és feljebb. Ez történt anno az arany estében is; jöttek a hírek hogy a GURU-k mennyi aranyat tartanak vesznek, hú mindenki csak aranyat, és ez adott neki még egy löketet felfele. Természetesen ez lefele is igaz, csak gyorsabban és dinamikusabban! Na oké, ez volt a bla-bla szövegrész!

Itt most felsorolok néhány cégnevet a 43-ból, biztosan lesznek ismerős nevek: Facebook, Nike, LinkedIn, Citigroup, Apple, Baidu, DR Horton, Mondelez, Pandora, Monsanto és a Fiat-Chrysler. -Na hát igen, ebből is azért lejön, hogy továbbra is az IT, pénzügyi és a tartós fogyasztási cégek viszik a prímet…Azért itt ott megjelennek az alapanyagos és az alapvető fogyasztási cégek is…
Ja igen energetikai cégek??? -és ez lényeges, meg is lehet nézni, akár az Exxon vagy a BP árfolyamát. 

A napi grafikonon szépen láthatód, hogy azért van erőteljes hasonlóság az S&P 500 index között. A nagymenők részvényei is csökkennek azért, ha piaci nyomás van. Most egyenlőre a zöld ferde támasz felett tudott maradni az árfolyam, most már csupán annyi, hogy a ferde fehér vonal fölé tud kapaszkodni az árfolyam. Mert ha nem, akkor itt is kialakulhat egy letörési vészhelyet. De ha feljebb kapaszkodik az árfolyam, akkor újra vételek alakulhatnak ki a nagymenők részvényei árfolyamában. 

guru-global x guru etf 2015.07.04. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply