Mozgalmas FED Hónapok

Megosztás, most...

Mozgalmas FED Hónapok elé néz az USA dollár, és a devizapiacok összessége.   Az UUP-PowerShares DB USD Index ETF alap heti grafikonja jól mutatja, hogy némi USD erősödés volt az utóbbi hetekben.
Ezt némiképp meg fogja mozgatni a hír: A CNBC információi szerint hamarosan nyugdíjba vonulhat William Dudley, a New York-i Fed elnöke. Dudley-nak 2019 januárjában járna le a mandátuma, a hírcsatorna szerint azonban akár már idén tavasszal visszavonulhat. Ezzel akár rövid idő alatt a Fed három kulcsposztjára kerülhetnének új emberek azt követően, hogy Jerome Powell személyében már megvan a leendő elnök és az alelnöki szék is betöltésre vár jelenleg.forrás-erste Remek adatok jöttek a belső, hazai fogyasztásban, ami megerősítette a decemberi kamatemelési lehetőséget. Így igaz most némiképp megtorpant a dollár erősödés, mely egy igen erős ellenállásba (spot piac támaszba ért 1,16) ért, így egy nagyobb gyengülés indult el.
Tehát némi csökkenés után jöhet a további USD erősödés. Ami még erősítheti az erősödést, az a csökkenő csatornából való kitörés, aminek esetlegesen most fog végbemenni a visszatesztelése.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply