Mezőgazdasági Rügyek

ETFmustang
Megosztás, most...

Mezőgazdasági RügyekMezőgazdasági Rügyek.
Mezőgazdasági Rügyek kezdenek látszani a mezőgazdasággal kapcsolatos cégeket tömörítő MOO-Market Vectors Agribiznisz ETF alapjának napi grafikonján. A MOO ETF alapban szereplő 53 mezőgazdasággal kapcsolatos cég igen izgalmas kereskedési élményt biztosít számodra.
Természetesen ebben az ETF alapban is az amerikai cégek dominálnak 50%-ban, annyi vigasz lehet, hogy Svájc Kanada után 8%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Sőt úgy, hogy a Syngenta 8,1%-kal vezeti is a cégek súlyozását a MOO ETF alapban. Ha már itt tartunk akkor a top 5 cég a következő: Syngenta, Monsanto, Deere, Kubota és a Zoetis. Leginkább 40%-ban alapanyagos, vegyszeres cégek dominálnak, majd 30%-kal érkeznek az alapvető fogyasztási szektorhoz tartozó vállalatok, az Ipar csupán 18%-ban van jelen. Na ennyi elég is!
A napi grafikonon szépen mutatkozik, hogy akár egy ferde dupla alj is kialakulhat Ami igen erőteljesen segítheti a további emelkedési lehetőségeket. Természetesen a 44 dollárnál húzódó ellenállás, mely nyakvonal is lehet, döntő tényezőként léphet előre a további emelkedéssel kapcsolatban. Mert ha ténylegesen megnyugszik a piac és további vételek alakulnak ki, akkor a céltartomány a ferde piros ellenállásnál mutatkozik.
Ami 10-12%-os emelkedést jelenthet és akkor már a mezőgazdasági rügyek ki is pattanhatnak és virága borulhat a mezőgazdasági iparág részvényeinek árfolyama. De beszéljünk némi negatívról is, mivel bármi előfordulhat mostanság. Ha kifullad és nem lesz erő felfele, akkor 42 dolláros támasz lehet érdekes, mert ezen szint sérülése esetén, lefordulhat az árfolyam az újabb minimumok felé. 

moo-agribiznisz 2016.02.16. napi


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Gyengélkedő Pénzügyi Rulett

Megosztás, most...Gyengélkedő Pénzügyi Rulett.Gyengélkedő Pénzügyi Rulett jelmezi mostanság az  egész EU zónát. Sorra szisszennek fel a bankok, mert már nincs hová tupírozni a számokat. Emlékezz csak vissza pár évvel ezelőtt, amikor a görögök reccsentek, hány […]

Translation »