Magas Amperen a Közművek

ETFmustang
Megosztás, most...

Magas Amperen a KözművekMagas Amperen a Közművek, amit remekül mutat a heti kitörés előtti helyzetkép is. Az XLU-SPDR S&P USA Közműves ETF alapban 31 amerikai céget találsz.
Ami igen érdekes lehet, azaz, hogy 60%-ban elektromos szolgáltatókkal túlsúlyos az alap. További ezen cégek igen kicsi növekedéssel vannak megállva, de stabilnak mondható osztalékfizetők.
Ebből kifolyólag is az XLU ETF alap is fizet osztalékot, évente 4 alkalommal, cirka 40 centet/ETF jegy. Amennyiben némileg stabilabb és nyugodtabb befektetésre vágy, és úgymond lemondasz a nagyobb nyereségi lehetőségekről, de stabilnak mondható bevételre vágysz, akkor a  közműves ETF alapok és részvényei, a te befektetési formád. Különben előszeretettel használhatód befektetési kockázat csökkentésére is.
A Top 5 cég közel 40%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét, melyek a következők: NextEra, Duke Energy, Southern, Dominion és az Exelon. A heti grafikon remekül mutatja, hogy teljesen másképp mozog és reagál az árfolyam a piaci helyzetekre, mint a többi szektor. Itt akkor alakulhat ki nagyobb gond, ha több heti árammal és közműszolgáltatásokkal kapcsolatos tragédiák, vagy negatívabb kormányrendeletek (plusz adók) történnek.
De ha jól bele gondolsz, a mai társadalom mennyire függ az elektromosságtól? -a válaszod mindenre megadja a választ.
Így a az XLU ETF alap remek befektetési lehetőség minimálisabb nyereség mellett, de még is magasabb mint a banki betétekre fizetett kamat. Tehát, amennyiben a ferde piros ellenállás fölé tud kapaszkodni az árfolyam, akkor további emelkedésekre számíthat. Ezt az XLU ETF alapot remekül meg tudod venni a Colmex brókercégen keresztül, és ha több hónapra teszed ezt meg, akkor még az osztalékért is tarthatód a markodat. 

xlu-2016.05.14. heti


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Olajos Kiszolgáltatottak

Megosztás, most... Olajos Kiszolgáltatottak, mivel ezen olajos cégekre dupla nyomás nehezedik ilyen nyomott, pislákoló olajárak mellett. Miért is? -hát leginkább azért, mert a kitermelések nagyságától, az olajos cégek megrendeléseiből, új területek félkutasából van nekik biznisz, […]

Translation »