Tovább az eszköztárra

Macron vagy Le Pen

ETFmustang
Megosztás, most...

Macron vagy Le Pen, ez itt a nagy kérdés. A heti grafikon remekül mutatja a némi Macron esélyeket. Mivel az EWQ-iShares MSCI Francia ETF alap igen erőteljes réssel ugrott egy nagyot. De azt nem szabad elfelejteni, hogy a rések idő kérdése és betöltésre kerülnek…(igaz lehet, hogy nem most), de azért az ördög nem alszik!
A hétvégén újra választanak a franciák. A felmérések szerint továbbra is 62:32 Macron javára. Az látszik, hogy mindkét jelölt kampányol az ellentábornak is. Macron megreformálandó EU-ról beszél, míg Le Pen már csak belföldi fizetésre vezetné be a frankot. Azt gondoljuk, hogy a programok nem változtak meg alapvetően, s így (hacsak valami nagy meglepetés nem jön – kicsi valószínűség) várhatóan nem kell komolyabb piacmozgató hatással számolnunk.
A heti grafikon szépen mutatja a megugrást-megnyugvást, de azért amíg le nem zárul még bármi is lehet. Tehát igen érdekes lehet a francia érdekeltségű ETF alapok, főleg úgy, hogy Anglia után a franciák adják a legtöbb és legnagyobb cégeket az európai indexekbe. Ezért is nagyon fontos ez a választás, mert ha Anglia után Franciaország is kifele kacsingat az EU-ból, akkor a németeknek és az EU-nak igen nagy problémával kell szembenézniük.
Milyen érdekes, hogy az angolok felismerték ezt, hogy a 3. legnagyobb gazdasággal rendelkező Németország “vezényel(t)” valamilyen szinten nekik. Az angolok után a franciák fizetik be a legtöbb kohéziós pénzt az EU-ba, amiből természetesen mi is dőzsölünk, vagyis bizonyos rétegek. Tehát érdemes figyelni az otthagyott résre!


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Autóipari Gyengélkedés

Megosztás, most... Autóipari Gyengélkedés, egy igen nagy figyelmeztető erővel is bír. Mivel “NINCS PÉNZ új AUTÓKRA”, ami igen jó jelzés lehet a jövőre nézve. Vagyis az XLY-SPDR S&P USA Tartós Fogyasztási ETF alap heti grafikonja […]
Translation »