Letörés előtt a DAX ETF, -EXS1 ETF

Megosztás, most...

Kóstolgatja a letörési szintet a DAX ETF

 


 

DAX ETF alapiShares EXS1 DAX ETF alap, egyre jobban kóstolgatja  a letörési szintet, ami a 8250-es értéknek felel meg a szeptemberi határidőben. Hat cég erősen kiemelkedik az indexből, leginkább a Bayer 10,24%-os súllyal.
A hat vállalat több mint 50%-ban súlyozza a DAX indexet, ezen cégek mozgása erősen meghatározza a többi cég reakcióját a piaci eseményekre.
Szektorálisan a “fehérköpenyes” cégekkel túlsúlyos 25%-ban, majd az autóipar és az ipari termékeket gyártó cégek súlyozzák az DAX Index ETF alapot.
Na jó a lényeg 8500-as érték már megállást parancsolt a DAX emelkedésének. Dupla tetőt kialakítva, valamint az indikátorral való divergencia, további csökkenést mutat előre. Itt jön be a 8250-es támasz fontossága, ha törik a támasz akkor jöhet újra a 8000-es érték. Mivel az ETF alapban is maradt itt egy rés zöld sávval jelölve, ami egyben a kitörés előtti nyakvonalat jelöli. Ez a szint meghatározó lehet a DAX további mozgására.

Ez a DAX ETF alap estében egy közel 5,5%-os csökkenést mutat számunkra, 70,30-as értékig egyenlőre. Akkor lehet nagyobb gond, ha ez az emelkedő támasz megtörik.
A mostani helyzet szerint a héten teljesen Short-os a DAX  kilátása, és a feljebb említett szintek döntetnek a további irányról.
A DAX indexel kapcsolatban fontos még megjegyezni, hogy amennyiben így alakulnak az események a következő napokban, akkor az európai érdekeltségű biztosítási Unit-Linked befektetési eszközalapokra is erősen hatással lesz, a támasz letörése. Érdemes megnéznie, hogy milyen eszközalapokban van elosztva a biztosításának díja.

DAX ETF alap


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply