Lendületben a Szállítmányozás

Megosztás, most...

Lendületben a SzállítmányozásLendületben a Szállítmányozás.
Lendületben a Szállítmányozás átlagát mérő IYT-iShares USA Szállítmányozási ETF Alap. Ez nem tévesztendő össze a kimondottan teherszállítási indexel. Mert az bizony igen rosszul néz ki.
Szokták is mondani, hogy az igen erőteljesen megmutatja, hogy anno merre tart a kereskedelem.
Na de vissza, te milyen szolgáltatóval szoktad elküldeni a csomagjaidat? Vagy milyen kézbesítő hozza a megrendelt termékeidet leginkább? -mert személyemnél a futárszolgálat a domináns. Ebből is kiindulva, nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy ez egy igen jó és gyümölcsöző iparág. Csak abból indulj ki, hogy neked mennyire változtak meg a vásárlási vagy csomagküldési szokásaid? Többet vagy kevesebbet rendelsz a net-ről?
Na csupán csak ennyi, és ezt remekül példázza, hogy a FedEx és au UPS közel 20%-ban súlyozza a IYT ETF alap teljesítményét, lehet hogy ettől lehet lendületben a szállítmányozás. Na azért annyira nem, mert még rajtuk kívül van az ETF alapban 18 amerikai szállítmányozással foglalkozó vasúti, légi és közúti társaság.
Ezen 20 cég összességének az átlagát veheted meg. Azért ha jól megnézed a heti grafikont, akkor remekül láthatód, hogy a 120 dollár környéki pivot szintről remekül elrugaszkodott az árfolyam. Ami még tovább is emelkedhet, egyenlőre a 140 dolláros szint lehet a célár. Természetesen azért lehetnek csökkenések, mert így természetes.
Amennyiben szépen így alakulnak a dolgok, akkor a feljebb elhelyezkedő ferde piros ellenállások lehetnek a újabb leküzdendő akadályok. Összességében, remekül néz ki a heti grafikon és további vételeket is mutat az indikátor is. Ha nagyobb balhé nem lesz a világban, akkor az IYT ETF alap szépen emelkedhet tovább, főleg úgy hogy a alacsony olajárfolyam is nekik kedvez, egyenlőre. 

iyt 2016.02.23. heti ETF


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply