Lemaradóban az Élelmiszeripar

ETFmustang
Megosztás, most...

Lemaradóban az Élelmiszeripar

 

Lemaradóban az ÉlelmiszeriparLemaradóban az Élelmiszeripar területét átfogó európai STOXX 600 Étel és Ital szektor ETF alap. 29 vállalatot tömörít magába az ETF alap, melyből több mint 30%-os jelenléttel kiemelkedik a svájci Nestle vállalat. A Nestle az emelkedő csatorna támaszáról fordult vissza, egyenlőre szépen óvatosan emelkedik, ami nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy lemaradóban az élelmiszeripar teljesítményét mérő EXH3-as iShares ETF alap.
A Nestle 30,17% mellett kiemelkedik még az angol Diageo 11,04%, a belga Anheuser Busch 10,6%, a holland Unilever DRC 8,67%, az angol Unilever 7,34%, az angol SabMiller 6,73% és a francia Danone 5,68%-os jelenléttel. Ez a 7 vállalat teljesítménye 80,23%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Ebből kifolyólag Svájc 33,42%, Anglia 28,49%, Hollandia 11,8%, Belgium 10,68% és Franciaország 9,39%-ban  ad vállalati jelenlétet az élelmiszeripari ETF alapnak.
A heti grafikon szépen mutatja, hogy milyen szinten van lemaradóban az élelmiszeripar, mondjuk csupán az vezető indexekhez képest. De azt tudni kell, hogy ezek a cégek defenzív vállalatok, ami annyit tesz, hogy folyamatos mindennapi fogyasztásunkban vannak jelen. Így aránylag folyamatos bevételek érkeznek a vállalatokhoz.
Ezért általánosságban teljesítmény szempontjából kisebbet mozdulnak felfelé és lefelé egyaránt. Mivel enni és inni kell! De a heti grafikon egyenlőre azt jelzi, hogy lemaradóban az élelmiszeripar a többi szektorhoz képest. Kis túlzással azt lehet írni, hogy 6-8%-os sávban ragadt az árfolyam. Melyből könnyedén lehetséges 1 újabb csökkenő ciklus a 47 €-os támasz letörésével. De egyenlőre vétel dominál az ETF alapban, ezáltal a felső ellenállás szintjeit érdemes figyelni a ferde vastagabb ellenállás illetve a piros színnel jelzett csatorna döntő lehet az árfolyam további alakulására. Amennyiben így folytatódik a felzárkózás és sikerül a kitörés, akkor cirka 7-10%-os emelkedés is lehet benne egyenlőre, azaz a legutóbbi csúcs lehet a mérvadó.

 

EXH3 -iShares DJ STOXX 600 Élelmiszeripari ETF

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Pénzszivattyú a Fejlődő Piacokon

Megosztás, most...Pénzszivattyú a Fejlődő Piacokon   Pénzszivattyú a fejlődő piacokon melyet nagyon jól szemléltet az EEM -iShares MSCI Fejlődő Piaci ETF alap. 16 hete tart a pénzszivattyú a fejlődő piacokon. Az utóbbi hetekben közel 1,3 […]

Translation »