Lemaradó, Vékonyabb Fogyasztás

Megosztás, most...

Lemaradó, Vékonyabb Fogyasztás mutatkozik a KXI-iShares S&P 1200 Globális Alapvető Fogyasztási ETF alap heti grafikon teljesítményében. Igen mostanság valahogy csöndesek ezen szektorok, azaz nem ők vannak a  kirakatban igazán az új amerikai elnök fókuszában.
Azért is fontos az amerikai helyzetkép mert közel 55%-ban amerikai cégekkel túlsúlyos ez a globális fogyasztási ETF alap. A másik fontosság, hogy angol és svájci cégek követik az amcsi cégeket 12 és 7%-os jelenléttel. Iparágak tekintetében közel 60%-ban élelmiszereket, italokat és dohánytermékeket gyártó és forgalmazó cégek dominálnak. Jó látható, hogy az eurós országok nem igazán szolnak nagyot ebben az ETF alapban, jelenlétük csupán 3-4%-ra tehető! Na oké, a heti KXI ETF alap szépen mutatja, hogy az utóbbi hetekben szép és erőteljes vételekkel némileg fel tudott zárkózni az ETF alap teljesítménye a vezető indexek teljesítményéhez.
Most egyenlőre úgy tűnik, hogy az indexek elértek egy túlvettségi szinteket, melyet itt is érezhető hatását fogja adni. Tehát nyugodt szívvel le lehet írni, hogy némi megtorpanásra lehet számítani, főleg úgy hogy ellenállásba is ért a alapvető fogyasztási ETF alap teljesítménye. Amennyiben ez a szint ténylegesen megállítja az emelkedést, akkor egy korrekciós szakaszra lehet felkészülni. A ferde zöld illetve a 95 dolláros támasz lehet a megálló a csökkenésben. Akkor lehet nagyobb gond ha ez a szint is sérül. De összességében elmondható, hogy a többi indexhez képest kiegyensúlyozottnak mondható ez az ETF alap is. Tehát némi kivárás után portfóliók kiegyensúlyozásra remek az alapvető fogyasztási szektorral kapcsolatos indexek, alapok.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply