Lefele Kacsingat Amerika

Megosztás, most...

Lefele Kacsingat AmerikaLefele Kacsingat Amerika, amit remekül mutat a heti SPY-SPDR S&P 500 ETF alap grafikonjának alakulása. De azt erősen le kell írnom, hogy döntő és meghatározó lesz a 23-ai brit népszavazás eredményének alakulása.
Miszerint marad vagy sem az Angol EU-s tagság! …mert ha nem akkor igen drasztikusan átírhatja a világgazdaság mostani összképét, ami így nagyon sok eszközre hatással lesz. Természetesen, leginkább Európára és Angliára értendő, meg az Angol fontra, de az egész világon éreztetni fogja hatását, ha….! Így egy igen feszült és izgalmas hét elé nézünk!
Na akkor lássuk kicsit közelebbről  a jelenlegi amerikai helyzetképet. Az S&P 500 Top 5 cége a következő: Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Johnson & Johnson és a General Electric. Továbbra is az IT, a pénzügyi és az egészségügyi szektorba tartozó cégek a dominánsa több mint 50%-ban.
Technikai oldalról figyelve az eseményeket a heti grafikon remekül mutatja, hogy igen intenzíven lefele kacsingat Amerika. Jól láthatod, hogy a régi csúcsok alatt fordult vissza az árfolyam, tovább az indikátor is némi ellentétes (divergencia) mozgást mutat, mely kezd eladásba fordulni.
Azért ahogy feljebb említettem, a brit szavazás döntő lehet, de a 204 és a 200 dollár környéki támaszok igen erőteljesen meghatározhatják a csökkenés dinamikáját és mélységét.
Amennyiben Anglia marad és tartanak a támaszok, akkor újabb emelkedések is kialakulhatnak és jöhet a csúcsdöntés. Érdemes tehát megvárni a britek szavazását, de ha kockázatkedvelő spekuláns vagy akkor, hallgass a megérzéseidre és cselekedj, némi biztonsági tényezőt fenntartva.

spy-spdr s&p 500 etf 2016.06.17. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply