Lassít a NASDAQ 100

Megosztás, most...

Lassít a NASDAQ 100

 

QQQ -NASDAQ 100Lassít a NASDAQ 100, pontosan a QQQ- PowerShares NASDAQ 100 ETF alap is. Az S&P 500 indexel ellenben egyenlőre a NASDAQ 100 kitörés után lassításban van. A 3 IT vállalat vezeti a QQQ ETF index %-os súlyozását.
Ezek a Apple 11,57%, Google 8,07% és Microsoft 7,63%-kal. Tehát a 100 részvény közül ez a 3 cég teljesítménye több mint 27%-kal befolyásolja a teljesítményét és gy lassít a NASDAQ 100. Amennyiben nem tud újabb csúcsot elérni zárásig, akkor jöhet a korrekciós szakasz. Ami, akár nagyon érdekes is lehet mivel 1 emelkedő szélesedő alakzat is kivehetőnek látszik.
Ami erőteljes letörési alakzatnak számít, főleg ha a ferde zöld emelkedő támaszt is megtörik anno. De egyenlőre arra kell figyelni, hogy a nagyobb súllyal szereplő Apple, Google és Microsoft hogyan szerepel, mekkora a vételi oldaluk.
Az Apple napi szinten nem teljesen biztató, mivel a letörési szintet elérve a héten csökkenő ciklust mutat, és további csökkenésekre lehet számítani a támasz letörése után.

Google esete érdekes is lehet mivel újra kötvény formájában szeretne 1 milliárd $ forrást bevonni lejáró adósságai törlesztésére, annak ellenére, hogy 60 milliárd $-os készpénzállományon csöcsül. Útóljára 3 éve nyúlt ilyen megoldáshoz.
Microsoft-nak a 3 vezető IT vállalat közül hajszálnyira a Google előtt a legerősebb a vételi oldala jelenleg. Úgy tűnik egyenlőre, hogy lehet még benne emelkedés a legutóbbi csúcsig. Így összességében meg is van, hogy miért lassít a NASDAQ 100 ETF alap. Amennyiben a Microsoft és a Google is lefordul az Apple-hez hasonlóan, akkor a NASDAQ 100-ban is itt az idő a korrekcióhoz.

 

QQQ -SPDR NASDAQ 100

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply