Kutatási Gyengélkedés

Megosztás, most...

kutatási gyengélkedésKutatási Gyengélkedés.
Kutatási Gyengélkedés bontakozott ki az IBB-iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF alapban is. Ebben az ETF alapban 145 kutatási, gyógyászati céggel találkozhat.
Ez a szektor, az utóbbi hónapokban, nagyon szépen és nyereségesen teljesített, de igaz az, hogy ha egyre erősebb a piaci nyomás, akkor a legerősebb papírok is csökkenésnek indulnak. na ez történ itt is, a napi grafikonon jól láthatód, hogy intenzív hozamrealizálás indult meg és lassan eléri azt a meghatározó ferde támaszt, ami eldöntheti a további irányt és dinamikát.
Amennyiben ezek a fontos támaszok sérülnek, akkor fel lehet készülni a további csökkenésre. Persze lehetnek emelkedések, de jelenleg sokkal erősebb az eladó oldal. Ha sűrűbben foglalkozol a részvényekkel, akkor a Top 5 cég névsorában találhatsz ismerős neveket is: Celgene, Amgen, Gilead, Regeneron és a Biogen. Azt még érdemes tudni erről az ETF alapról, hogy 80%-ban biotechnológiai vállalatokkal túlsúlyos és csupán 14 %-os jelenléte van a gyógyszergyártásban érdekelt cégeknek.
Na de a ferde támasz estleges törésével megsérül az emelkedő trend. Így az alatta levő rés illetve a 334 $-os támasz erősítheti meg a további csökkenéseket. De ha némileg megáll a csökkenés, akkor némi oldalazó mozgás is kialakulhat. De egyre erősebb a kutatási gyengélkedés, azaz elindult a hozamrealizálási időszak.

IBB.US 2015.08.10. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply