Közösségi Médiás Csúcsok

ETFmustang
Megosztás, most...

Közösségi Médiás Csúcsok csúcsán. A heti SOCL-Global X Közösségi Média ETF alap árfolyamának grafikonja remekül mutatja a trendet. Egyenlőre úgy fest a dolog, hogy nincs megállás a közösségi médiás cégek pozitív megítélésében.
Ide értve a Tencent, Facebook, Twitter, SNAP és még az Alphabet (Google) internetes cégeket, ezen cégek közel 40%-ban súlyozzák a SOCL ETF alap teljesítményének alakulását. Országos leosztásban némileg érdekes a kép, na jó az USA domináns, de őt követik a kínaiak, japánok és az oroszok. Na ehhez mit szól?
Na ez valahol érthető is, mert valahol egyenes arányosságban van a népességgel, mert a következő ország az Németország közösségi cégei. A heti grafikont ha jobban megnézed, akkor azt láthatód, hogy közel 4 éves távlatban a QQQ-NASDAQ 100 és az SPY-S&P 500 index felett helyezkedik el az ETF alap teljesítménye. Brutális meredekségben emelkedik az index, ki tudja hol áll meg, de egyenlőre népszerűek ezen cégek részvényei. Így további vételek is kialakulhatnak, de azt tudnod kell, hogy igen mozgékonyak ezen cégek részvényeinek mozgása, azaz ha csökkenés alakul ki, akkor az nagyon tud fájni.
Na szó mi szó, egyenlőre igen intenzív a vételi oldal, de az sem zárható ki, hogy egy nagyobb korrekció előtti kiárusítás húzta meg ennyire a cégek részvényeinek árfolyamát. Tehát azért ilyen magasságokban már kezd ritkulni a “közösségi levegő”!Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Világpiaci Tőzsdei Helyzetkép

Megosztás, most... Világpiaci Tőzsdei Helyzetkép szépen mutatja, hogy határ a csillagos ég! Az ACWI-iShares MSCI Világindex ETF alap heti grafikonja szépen mutatja a túlfűtött régiókat. Ami annyit jelent, hogy a SPY-S&P 500 index toronymagasan túlvett […]

Translation »