Tovább az eszköztárra

Közművesek Ralija

ETFmustang
Megosztás, most...

közművesek ralijaKözművesek Ralija.
Közművesek Ralija bontakozott ki eme csapkodó és ideges piaci hangulatban. A napi XLU-SPDR S&P USA Közműves ETF alap szépen mutatja, hogy milyen jó erőben vannak ezek a cégek. Igaz napi szinten már úgy tűnhet mintha kissé túlvett állapotot tükröz ez a közművesek ralija.
De ha ténylegesen is némi egészséges korrekció is érkezik a piacra, további emelkedés lehet benne a legutóbbi csúcsok szintjei felé. De azt érdemes leírnom, hogy ezen cégek kicsiket tudnak növekedni, így stabilnak mondhatóak egy befektetés allokációjában is. Igazán ezen cégek, kicsit távolinak tűnhetnek egy magyar befektetőnek, de azért a Top 5 cég között azért lehetnek olyanok, akik igen.
Tehát ezen cégek a következők: NextEra Energy, Duke Energy, Dominion Resources, Southern és az American Electric Power. Ezen 5 vállalat közel 40%-ban súlyozza a közművesek ralija teljesítményét. Valamint közel 60%-ban elektromos közműves cégek dominanciája a jellemző. Tehát összességében, ha lesz is némi csökkenés az ETF alapban, lehet arra számítanod, hogy ez az ETF alapban további emelkedési lehetőség van. Természetesen itt is érvényes az, ha a túl erős lesz a negatív piaci nyomás.

XLU.US 2015.08.15. napi

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Japán Magasságok

Megosztás, most...Japán Magasságok.Japán Magasságok, azaz némi megingás után töretlenül emelkedik a kitörés után az EWJ-iShares MSCI Japán ETF alap. Annyit kell tudnod erről az ETF alapról, hogy jelenleg 313 Japán cég árfolyamának átlagát méri. Miért is […]
Translation »