Közművesek Ralija

Megosztás, most...

közművesek ralijaKözművesek Ralija.
Közművesek Ralija bontakozott ki eme csapkodó és ideges piaci hangulatban. A napi XLU-SPDR S&P USA Közműves ETF alap szépen mutatja, hogy milyen jó erőben vannak ezek a cégek. Igaz napi szinten már úgy tűnhet mintha kissé túlvett állapotot tükröz ez a közművesek ralija.
De ha ténylegesen is némi egészséges korrekció is érkezik a piacra, további emelkedés lehet benne a legutóbbi csúcsok szintjei felé. De azt érdemes leírnom, hogy ezen cégek kicsiket tudnak növekedni, így stabilnak mondhatóak egy befektetés allokációjában is. Igazán ezen cégek, kicsit távolinak tűnhetnek egy magyar befektetőnek, de azért a Top 5 cég között azért lehetnek olyanok, akik igen.
Tehát ezen cégek a következők: NextEra Energy, Duke Energy, Dominion Resources, Southern és az American Electric Power. Ezen 5 vállalat közel 40%-ban súlyozza a közművesek ralija teljesítményét. Valamint közel 60%-ban elektromos közműves cégek dominanciája a jellemző. Tehát összességében, ha lesz is némi csökkenés az ETF alapban, lehet arra számítanod, hogy ez az ETF alapban további emelkedési lehetőség van. Természetesen itt is érvényes az, ha a túl erős lesz a negatív piaci nyomás.

XLU.US 2015.08.15. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply