Kötvényhozamok Háborúja

Megosztás, most...

usa-kotvenyekKötvényhozamok Háborúja indult el mind az USA-ban, mind Európában. Ezt a jelenséget az amerikai elnökválasztás utáni nyilatkozatok váltották ki.
Azaz Donald Trump győzelme után érdekes mozgások indultak el a kötvénypiacon. Az első reakción – hozamcsökkenésen – gyorsan túljutottak a piacok, majd egy éles fordulat következett, és mind az eurozónás mind a tengerentúli hozamok kilőttek felfelé.
Ami az árfolyamokra nézve igen negatív képet festett, mert a kötvények hozamnövekedésével ellentétesen mozognak az árfolyamok. Mivel egyszerűen, nincs szükség a befektetőknek az alacsonyabb hozamú régebbi kötvényekre, így inkább eladják őket.
Ezt nagyon szépen és remekül mutatja a TLT-iShares 20+ USA Kötvény ETF alap, ami 20 évnél hosszabb lejáratú amerikai kötvények teljesítményét mutató ETF alap, valamint az S&P 500 index SPY ETF alapjának mozgása. Mekkora  a kockázat, és mi a biztosabb bevétel, befektetés!?
Ezt jól példázza a lejjebb bemutatott grafikon is, valamint az a tény, hogy az aranyat adják, de kő keményen. Így a bereketetők a biztosabb/biztonságosabb befektetések felé fordulnak. Azonban a heti grafikon némi kockázatlávalást mutat, ami annyit jelent, hogy némileg csökkenhet a régebbi kisebb kötvényhozammal ellátott kötvények eladása, ami a részvények piacán árfolyam-emelkedést hozhat.


tlt-spy-16-11-21-heti

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply