Kockázatos Gén-Piac

Megosztás, most...

Kockázatos Gén-Piac jellemzi mostanság az USA biotechnológiai cégeket. Ilyen-olyan kommunikációk emelik avagy nyomják le az árfolyamokat. Az IBB-iShares NASDAQ Biotechnológiai ETF index heti árfolyamán ez remekül látszik. Az amerikai cégek és indexek folyamatos csúcsokat döntenek, amíg itt a biotechnológiai szektorban igen kérdőjeles a helyzet.
Az IBB ETF alapban 180 biotechnológiai cég van jelen, de igazából 5 cég viszi a prímet közel 40%-os súllyal. Tehát összességében amíg tisztázódik az amerikai elnökválasztási “hiszti”, addig igen kockázatos az érzékeny iparágba való befektetés.
Mert felfelé és lefelé is lehet benne lehetőség. Amit a heti IBB grafikon is remekül mutat. Egy 50 dolláros sáv dönthet a további irányról. Annyi kedvezmény mutat felfele, hogy van egy igen vékonyka rés, ami emelkedés felé húzhatja a biotechnológiai cégek árfolyamát. De egyszerűen fogalmazva 300 dollár felett további vételek érkezhetnek. Ellenben 250 dollár alatt igen erőteljesen sérülhetnek a Gén-Piaci cégek megítélései.


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply