Kitörésre Nincs Erő

Megosztás, most...

Kitörésre Nincs Erő

 

Kitörésre nincs erő -EWJKitörésre nincs erő az EWJ -iShares MSCI Japán ETF alapban. A kék nyilak jól mutatják, hogy kitörésre nincs erő, csupán minimális emelkedésre volt képes az EWJ ETF. A piros mezők a betöltött, a zöld pedig a betöltetlen réseket mutatják. Ezek tovább erősítik azt az elméletemet, hogy a tőzsdei ETF alapok esetében is érdemes figyelembe venni a kialakult réseket.
Holott több helyen azt lehet olvasni, hogy ha 1 adott pénzügyi termék sokat gap-el, azaz sok rést hagy maga mögött, akkor nincs akkora jelentősége a réseknek. Ezt cáfolható a tőzsdei ETF alapok estében, jelen esetben a EWJ -iShares MSCI Japán Fejlett piaci ETF alapjával. Tehát idő kérdése és a rések betöltésre kerülnek, és érdemes a résekkel spekulálni. Így az EWJ -MSCI Japán ETF alap grafikonja korrekciót jelez előre.
Akkor alakulhat ki nagyobb reccsenés a Japán Indexben ha a ferde dupla zöld támaszt letöri az árfolyam. Ha ez így alakul, akkor az alsó zöld támasztól számolva cirka 10-12%-os csökkenés is jöhet, ha már kitörésre nincs erő az EWJ -iShares MSCI Japán ETF Alapban. Ha erősnek bizonyulnak a támaszok akkor vétel, kitörésre 12,2-12,3 áttörésével számíthatunk. Meghatározó szinteket a vízszintes illetve a ferde vonalak jelzik.

 

EWJ -iShares MSCI Japán ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply