Kitörésben Kelet-Európa

Megosztás, most...

Kitörésben Kelet-Európa, azaz nagyon erőteljesen rámászott a kitörési ellenállásra.  Ezt remekül mutatja be az IEER-iShares MSCI Kelet-európai ETF alap heti árfolyamának alkulása. Ennek az elsődleges ok ez lehet: fokozódnak a régiónkban a második negyedéves GDP adatokat, derült ki ma reggel többek között Románia és Csehország negyedéves számaiból.
A román GDP a várt 6,2%-kal szemben 8,8%-kal emelkedett év/év alapon, míg az előző negyedévben 6,1%-os volt a gazdasági bővülés. A cseheknél 5%-os volt a gazdasági bővülés a várt és az előző negyedévi 4,7%-kal szemben. Idehaza 3,6%-kal bővült a gazdaság a várt 3,7%-kal szemben. forrás-erste Természetesen ezt az ETF alapot dominánsan orosz cégek viszik a hátukon, na akkor az olaj is, igen jó fűtőanyag eme ETF alapnak is.
Az oroszok mellett hazánk csupán 7%-kal van jelen, ebből is a legerősebb a 3,5%-os OTP bank jelenléte. A feljebbi számokból számomra csupán az a fura, hogy az összes környező szomszédunk megelőzött bennünk, sőt csak nekünk csökkent a GDP növekedésünk!
Na jó, most inkább a fejlődő európai ETF alapon van a hangsúly. Amennyiben sikerül a mostani ellenállás fölé kerülni a domináns orosz-kelet-európai ETF alapnak, akkor további emelkedések alakulhatnak ki. Izgalomra akkor lehet ok, ha a ferde zöld támasz megsérül egy esetleges korrekció miatt, addig vételi erős a dominás az IEER ETF alapban.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply