Kitörésben az Alapvető Fogyasztás

Megosztás, most...

Kitörésben az Alapvető FogyasztásKitörésben az Alapvető Fogyasztás.
Kitörésben az Alapvető Fogyasztás teljesítményét mérő XLP ETF alap árfolyamának alakulása. Az XLP-SPDR USA S&P Alapvető Fogyasztási ETF alapban 40 amerikai céget találsz. Kicsit vegyes a kép mivel kiskereskedelmi, italok, háztartási termékek, élelmiszerek és a dohány-iparágak adják a papírok többségét.
Ha jól megnézed a heti grafikont, akkor igen szépen és csodásan mutatja, hogy a vízszintes vonal áttörésével, további emelkedési lehetőség van az XLP ETF alapban.
Szó mi szó, az a ferde piros ellenállás lehet az a szint, ahol megállhat némiképp az emelkedés. Kedvenceim közzé tartozik ez a szektor is, mivel hasonlatos a megítélése, mint a egészségüggyel foglalkozó ETF alapok. Ezért is írom ezt, mert a gyógyszereket szedjük ha kell, ha nem, továbbá enni-inni is kell! Ezért ezen szektorban is azt lehet írni, hogy szinte folyamatos a cégek bevételi oldala. Itt a Top 5 cég, melyek közel 42%-ban súlyozzák az XLP ETF alap teljesítményét: Procter & Gamble, Coca-Cola, Philip Morris, CVS Health és az Altria. Nagyon meglepődnék, ha nálad a lakásban eme cégek termékeiből nem lenne valami.
Na de vissza a grafikonhoz, azt is jól lehet látni, hogy az indikátor is vételbe fordult. Az meg főleg megerősíti azt a tényt, hogy kitörésben a alapvető fogyasztás ETF alapja, hogy 2 hete igen intenzív vételt mutat a két utolsó gyertya is! Na szóval ennyi, vétel van ebbe az ETF alapban! 

XLP.US 2016.01.31. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply