Kitörésben a Ruszkik

Megosztás, most...

Kitörésben a RuszkikKitörésben a Ruszkik.
Kitörésben a Ruszkik ETF alapja. Hiába az embargó, a alacsony nyersanyagárak, fekete listára tett orosz bankok, igen erőteljesen halad az RSX-Market Vectors Orosz ETF alap a kitörés felé.
Ez az ETF alap 95%-ban orosz érdekeltségű cégek átlagát méri. Azért is lehet érdekes és meglepő ez az ETF alap, mivel 43%-ban energetikai cégekkel túlsúlyos. Amennyiben követed az amerikai és az európai energetikai cégek árfolyamát, akkor ez az ETF alap nagyon is érdekes lehet, ha ténylegesen beindul az olaj árfolyamának emelkedése.
Oké, természetesen ez egy spekuláció, de ha belegondolunk, hogy milyen olcsó az olaj illetve a orosz bank több országban fekete listára vannak rakva, akkor már annyira nem is meglepő ez a feltételezés. A top 5 cég a következő: Magnit, Lukoil, Gazprom, Sberbank és a Novatek cégek. Ugye milyen ismerős nevek?
-Ezen 5 cég közel 35%-ban súlyozza azt, hogy igen erőteljesen kitörésben a ruszkik. Na de oké, ehhez természetes ide tartozik, hogy szinte az összes piacon csak a Buy gombok léteznek, leginkább a mai napon. A napi grafikonon jól láthatód, hogy egy igen meghatározó dupla ellenálláshoz közeledik az RSX ETF alap árfolyama. Amennyiben ezen sikerül túljutni az árfolyamnak és az olaj is beindul, akkor el lehet képzelni, hogy mekkorát emelkedhet ez az ETF alap. Ezért is nyugodt szível mertem ezt a címet adni, hogy kitörésben a ruszkik!

RSX.US 2015.08.27. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply