Kitörés vagy Összeomlás

Megosztás, most...

Kitörés vagy ÖsszeomlásKitörés vagy Összeomlás, ez itt a nagy kérdés? Az EWG-iShares MSCI Németország ETF alap heti grafikonja szépen mutatja a mostani helyzetképet. Itt ebben az ETF alapban 57 német céget találsz. Ami szerintem jobban mutatja a német cégek befektetési megítélését.
Na mindegy is, van egy összeesküvés elmélet, mely nem igazán pozitív a német jövőbeni helyzetével kapcsolatban. Köztudott, hogy a németeknek értem meg a legjobban az EU-s gondolat és megvalósítás.
De úgy néz ki, hogy a saját csapdájukba eshetnek, az angolok kiválásával. Lehet, hogy eleinte nehéz lesz a brit cégeknek, de szerintem hosszabb távon a lehető legjobb döntést hozták meg, még úgy is, hogy mi magyarok is “sínylődni” fogunk. Mivel a legtöbb pénzt a britek fizetek be a közösbe, amiből igen vastagon mi is részesültünk. Az sem véletlen, hogy a Deutsche Bank a fennmaradásért küzd, anno a túlzott és megalapozatlan hitelezései miatt, görögök igen kérdőjeles beléptetése miatt.
Továbbá egyre jobban egyezkedik a német állam a Visegrádi négyekkel, amiben mi is benne vagyunk. Elindult tehát a tűzoltás, vagy az esetleges mentsd ami menthető. Mivel a  francia, spanyol vagy éppen az olasz gazdaságot is szinte megfojtotta a többi országról nem is beszélve, ez az EU-s (német) szemlélet. Tehát igen erős fenntartásaim vannak a Németországgal kapcsolatos cégekkel és indexekkel kapcsolatban.
De ha az EWG ETF alapnak sikerül a piros ellenállás fölé kerülnie, akkor további vételek érkezhetnek a ferde piros ellenállásig. Amennyiben ez nem valósul meg, akkor egy igen intenzív visszarendeződés indulhat el.


ewg-ishares msci németország etf 2016.09.04. heti

Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply