Kitörés Előtt a Világindex

Megosztás, most...

Kitörés Előtt a Világindex

 

Kitörés Előtt a VilágindexKitörés előtt a Világindex, árfolyam tekintetében mindenképp. Közel 50 ország, több mint 2400 részvény súlyozott MSCI all Country World Index teljesítményét követi az ACWI -iShares MSCI ACWI ETF alap, 1336 vállalat teljesítményével.
A Fibo szint és a legutóbbi vételek alapján, kitörés előtt a Világindex. Vagyis, erősen meghatározó szinteken zárt az index. Ami azt is jelentheti, hogy újabb csúcs esetén, további vételek érkezhetnek a részvényekbe.
De ha gyengül a vételi kedv, és már nem adnak többet a részvényekért, akkor pont az ellenkezője történhet az indexben, mivel erős lefordulás kezdődhet. Annak is betudható átmenetileg, hogy kitörés előtt a világindex, mivel a pénzügyi cégek aránylag jó eredménnyel rukkoltak elő eddig, de azért a java még hátra van. Az ACWI ETF alap közel 50%-ban amerikai vállalatokkal túlsúlyos, erősen lemaradva következnek a japán 7,04%, angol 6,62% és a francia 3,82% vállalatok.
Szektorálisan a pénzügy 20,91% enyhe túlsúlyban van, majd következik az információ technológia 12,04%, tartós fogyasztás 11,57%, ipar 11,07% és az energia 9,88%-os jelenléttel. Vezető Top 5 vállalat a következő: AAPL -Apple 1,32%, XOM -Exxon Mobil 1,21%, MSFT -Microsoft 0,84%, GE -General Electric 0,74% és a NESN -Nestle 0,73%. Így szépen alakul hogy, kitörés előtt a világindex. 58,8 $-os szint az, ami erőteljesen meghatározó lehet a jövőre nézve, mind a kért irányba, és ez a héten el is dőlhet. Amennyiben kitörés lesz belőle, nagyon fontos, hogy a kitörési szint felett tudjon maradni az árfolyam, azaz 58,8 $ felett. Mivel könnyen benne lehet 1 felszúrás is, ezért óvatosan kezelendő a kitörési lehetőség.

 
ACWI -iShares MSCI ACWI ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply