Kiskereskedelmi Valóság

Megosztás, most...

Kiskereskedelmi ValóságKiskereskedelmi Valóság, azért reálisabban mutatja az amerikai helyzetképet. Kissé, némiképp túlértéket az USA gazdasági kilábalási helyzetképe, és lehetségesen pont ez okozhatja a dollár bizonytalanságát a devizapiacon is.
Az XRT-SPDR S&P USA Kiskereskedelmi ETF alap -rendhagyó módon- napi grafikonja szépen mutatja számodra is, hogy azért olyan jól nem áll a gazdaságuk.

Miért is kérdezheted, jogosan?
Például, azért mert egyes szektorok igen erőteljesen túl vannak árazva. Energetika; kereslet nélküli olajdrágulás, technológia; bevételek csökkenése melletti túlárazások…stb. Na oké, itt az kiskereskedelmi iparágat bemutató ETF alapban 99 kiskereskedelmi cég részvényének teljesítményével találkozhatsz.


Ebből a 99 cégből a Top 5 a következő: Amazon.com, Michaels, Outerwall, Office Depot és az Ultra Salon. Igen vannak ismerős cégek! Szektorálisan felszereléseket forgalmazó cégek vannak némi dominanciában, de erőteljesen jelen vannak a speciális, autó és az internetes kiskereskedelmi cégek is.

Jó, ez lehet, hogy számodra bla-bla írásnak tünet, de fontos a súlyozás egy adott ETF alap tekintetében. Na akkor, mai szinteken azt mutatja az XRT ETF alap, hogy az elkövetkező napokban némi emelkedésre számíthatsz. Fontosak lehetnek a ferde piros ellenállások, mert ezen szintekről fordult le az árfolyam.
Tehát egyenlőre vételi jeleket mutat technikai oldalról a napi USA kiskereskedelmi ETF alap árfolyamának alakulása. Ezt remekül le tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. 

xrt-usa retail 2016.05.08. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply