Kiskereskedelmi Helyzetkép

Megosztás, most...

kiskereskedelmi helyzetképKiskereskedelmi Helyzetkép
Kiskereskedelmi Helyzetkép alakulását volt szemléltetni az XRT-SPDR S&P USA Kiskereskedelmi ETF alap. Amit láthatód a napi grafikonon, itt nem volt akkora csapkodás mint más érzékenyebb szektorokban. Talán nem is kell írnom azt, hogy mit is jelentenek a vásárlások.
Mivel szó mi szó szeretünk vásárolni, de nem igazán szeretjük, ha el akarnak nekünk adni valamit. Továbbá sokkal kényelmesebb és erős viszonyítási alapot mutat az internetes kereskedelmi üzletág, igaz itt az az érem másik oldala, hogy fizikálisan csupán akkor tudjuk meg, hogy milyen a vásárolt termék vagy termékek, mikor meghozza a futár. Na de mindegy, te is pontosan tudod a vásárlási szokásaid, vagy éppen hogyan is alakulnak ezek a dolgok a családban vagy a közvetlen környezetedben.
A napi grafikon szépen mutatja, hogy vételi oldalon erősebbek ezen vállalatok részvényei árfolyama, és ez a ferde piros ellenállás döntő lehet a további emelkedést illetőleg. Így mád javában benne is vagyunk a kiskereskedelmi helyzetkép árfolyamának alakulásában. Ja igen ebben az amerikai kiskereskedelmi ETF alapban 104 céggel találkozhatsz. A top 5 között is vannak szerintem ismerős cégnevek: NetFlix, Amazon.com, Advance Auto Parts, Nutrisystem és a Food Locked. Az első kettő cég lehet az ismertebb a magyar fülnek. Dominánsan ruházati, speciális, internetes és az autóipari kiskereskedelmi cégek dominálnak. Összességében azt írhatom, hogy a ferde piros ellenállás dönthet a további emelkedéssel kapcsolatban és jelenleg vételben van az ETF alap. Ez volt a kiskereskedelmi helyzetkép napi szösszenete.

XRT.US 2015.08.15. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply