Kiskereskedelmi Felzárkózás

ETFmustang
Megosztás, most...

Kiskereskedelmi Felzárkózás

 

Kiskereskedelmi FelzárkózásKiskereskedelmi felzárkózás tapasztalható az amerikai kiskereskedelmi forgalmazókat tömörítő XRT -SPDR S&P Retail ETF alapban. Kiskereskedelmi felzárkózás teljesítményét 106 amerikai kiskereskedelmi vállalat %-os átlaga adja.
Ami annyit tesz, hogy az ETF alapban megtalálható a felszerelésekkel, speciális termékekkel, élelmiszerekkel, autókkal és internetes kereskedelemmel foglalkozó vállatok, többek között.
Néhány ismertebb céget említve: Zale, NetFlix, AutoZone, priceline.con, GAP, CVS Caremark, Tiffany, Kroger, Wal-Mart, Amazon.com, Target és a Groupon többek között. Ezen cégek forgalma nagyban mutatja az amerikaiak költekezési nagyságát és szokásaikat. Illetve azt, hogy melyik az a kiskereskedelmi terület, iparág ahol nagyobb fogyasztási növekedéseket lehet tapasztalni. Egyenlőre az XRT ETF alap lemaradásban van a vezető S&P 500, NADAQ 100 indexekhez képest. Azonban az utóbbi napok pozitív hangulat és a kedvezőbb kiskereskedelmi vállalati jelentések /Target, Lowe’s/ is, felülteljesítővé emelte az kiskereskedelmi indexet.
Nagy kérdés, hogy a délelőtti negatív európai hangulat mennyire lesz érzékelhető az ETF teljesítményében. Tegnap a 85,35 $-os ellenállás akasztotta meg az emelkedést, és csökkenni kezdett a napi csúcsról. Amennyiben Amerikában is folytatódik az európai hangulat és az ETF alap nem tudja áttörni a 85,35 $-os ellenállást, akkor itt is hozamrealizálás indulhat el. Durván 2,5%-ra helyezkedik el a letörési vonal, és közben még 1 ellenállással meg kell küzdenie a kiskereskedelmi felzárkózás teljesítményének. Tehát ha fogyóban lesznek a vevők, azaz gyengülés jelei mutatkoznak délután az amerikai kereskedésben, akkor  jöhet a lefordulás itt is. lefele a 83,25 $-os támasz lehet meghatározó a további kiskereskedelmi felzárkózás alakulásának. Ez a szint közel akkora távolságra mutatkozik mint a feljebb említett letöri ellenállás vonala. Fontosabb szinteket a vízszintes vonalak mutatják.

 

XRT -SPDR S&P Retail ETF, Daily - Napi

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Ukrán Szabadság

Megosztás, most...Ukrán Szabadság   Ukrán szabadság, emberi jogok kiharcolása borzolja az orosz kormányt is. Az ukrán szabadság odavágott a tőzsdéknek is. Jól látható a MSCI Russia ETF alapon is, hogy erőteljes menekülések tapasztalhatók az orosz […]

Translation »