Kínától függ, a BRIC Top 40

Megosztás, most...

S&P BRIC Top 40, kínai túlsúllyal

 


 

bric top 40BIK – SPDR S&P BRIC 40 ETF alap, az indextől eltérve jelenleg 41 céget tart a portfóliójában. 2007 június 19-én indult, és mostanában a TER költségmutatója 0,50%-os, ami közepesnek mondható.
Jelenlegi osztalékhozama 3,27%-os. Közel 52%-ban kínai cégekkel túlsúlyos az ETF alap, orosz és brazil cégek kis túlzással hasonló súllyal szerepelnek előbbi 22%, míg a brazilok 19%-ban vannak jelen az ETF alapban. India jelenléte szinte csak formalitásnak tűnik a maga 7,5%-os jelenlétével. Kiugró a pénzügyi 37% és az energiaszektor 29%-os súlya, ezen szektorok mellé társul még az IT 11% és a telekommunikációs szektor 9,52%-os kitettsége, és így ez a négy szektor 87%-ban adja a BRIC top 40 ETF alap összetételét.

Továbbá a Top 10 cég 50%-ban dominál az ETF alapban, lejjebb a táblázatban pontosan láthatja a cégeket és %-os súlyukat az ETF alapban.

BIK – SPDR S&P BRIC 40-es ETF alapot 95%-ban az Allianz BRA – BRIC Részvény eszközalapja is vásárolja. Amennyiben önnek ilyen allianz eszközalapban van pénze, ezt az ETF alapot érdem követnie, mert pontosabb, olcsóbb és áttekinthetőbb. Valamint ha ilyen ETF alapra vált akkor napközben a NYSE Arca USA piacán magyar idő szerint 15:30-22.00 óra között, úgy kereskedhet az ETF alappal  mint egy részvénnyel, sokkal olcsóbban mint a biztosítón keresztül.

Allianz BiztosítóGroupama-Garancia BiztosítóNN BiztosítóUniqa Biztosító
Magyar Posta BiztosítóAegon BiztosítóGeneráli BiztosítóMetlife Biztosító
K&H BiztosítóPannónia BiztosítóViennaLife BiztosítóMKB Biztosító
Signal BiztosítóErste BiztosítóUnion BiztosítóDimenzió Biztosító

Fitch Ratings a BRIC országok növekedésére adott harmadik negyedévi globális becslését jelentősen rontotta, átlagosan 0,7%-kal az idei évre, 0,3%-kal 2014-re. A hitelminősítő új előrejelzése szerint a négy gazdaság együttes átlagos növekedési üteme az idén 5,6%, jövőre pedig 6,0%-ra várható. 

BIK – SPDR S&P BRIC 40-es heti grafikonján egyenlőre vételek mutatkoznak. Nagyobb ellenállás 22,10-nél, majd a vékonyabb piros ellenállás ami megállásra kényszerítheti az ETF alapot. Amennyiben ezeket a szinteket nem tudja áttörni, azaz nem lesz benne vételi erő, akkor jöhet a korrekció. Nagyobb gond akkor alakulhat ki, amennyiben az árfolyam 20 alá esik tartósan. Letörve a zöld támaszt, könnyedén csökkenhet az árfolyam a 2009 január környéki minimumokra, vízszintes zöld sáv.
BIK - SPDR BRIC TOP 40

Valós árfolyam,  szerkeszthető, szemből jobb oldalt hírek és javaslatok

// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
//
 

Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply