Kínai Végveszély

Megosztás, most...

Kínai VégveszélyKínai Végveszély. Kínai Végveszély fenyegeti a világ tőzsdepiacait. -vagy nem? De igen, mert ugye te sem gondoltad komolyan, hogy ez a növekedés a végtelenségig tud növekedni. Ehhez párosul az a tény, hogy igen intenzív a kínai végveszély, mert túl sokan vannak a kínai részvénypiacon olyanok, akik hitelből vettek részvényeket. Erre van egy nagyon régi közhely, amikor már a hétköznapi “melós” is részvényeket vesz, akkor szállj ki, mert gáz van!
Erre még plusz tényező, hogy Kína lassul. Ez is azt bizonyítja, hogy az általános és alapvető emberi reakciók dominálnak, csupán az intenzitás más! Az emberek szeretnek nyerni, DE sokkal erősebb a veszteségtől való félelem.
Ezért is van az, hogy ilyen intenzitással mozog a kínai tőzsdepiac…. Ami természetesen hatással van a nemzetközi piacokra is, ami egy igen komoly negatív spirált indított el! Ami mellé párosult erikai cégek profit csökkenésről számolnak be! Na de vissza a Kínai végveszély hatásaihoz. További csökkenésre lehet számítani, de anno ez lehet kellemes is. Mivel több rést is hagyott  a csökkenés maga fölött. Ez leginkább a vérprofi befektetőnek kedvez és azon ügyfeleknek, akik némileg pesszimisták voltak a befektetési jegyekhez kötött biztosítási eszközalapjaikkal kapcsolatban. Ez a bejegyzés az FXI-iShares FTSE Kína 25 ETF alapra vonatozik.

 

fxi-ftse kína


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply