Kínai Túlsúly

ETFmustang
Megosztás, most...

Kínai Túlsúly

 

Kínai túlsúly -BRICKínai túlsúly húzza a mélybe a BIK -SPDR S&P BRIC 40 ETF alapot. A kínai túlsúly 53,95% mellett az orosz 22,81%, a brazil 16,18% és az indiai 7,05% részvények súlyozzák az ETF alapot. 3 szektor: a pénzügyi 36,15%, az energetikai 26,59% és az információ technológiai 17,29% részvények dominálnak az ETF alapban, közel 70%-ban.
Egye több hír kap napvilágot Kína lassulásról, illetve a pénzügyi rendszerük likviditási kockázatairól. Továbbá a BRIC országok teljesítményét a pénznyomtatás szűkítésének káros hatásai is nyomás alá helyezik. Ezt a dilemmát leginkább a szerdai napi FED kamatdöntés és az ezt követő bejelentés, gyorsíthatja vagy éppen fordíthatja meg.
Ha lesz is némi emelkedés a BIK ETF alapban, az már csupán pozitív korrekciónak számít. Január óta közel 10%-ot csökkent az S&P BRIC 40 ETF alap, melyet húz a kínai túlsúly. Ezt jól példázza, hogy a Top 10 vállalat között 5 kínai: Tencent, China Construction Bank,  China Mobile, Industrial and Commercial Bank of China és a Baidu.
Természetesen a 3 orosz nagyágyú is itt van a Top 10-ben:
Gazprom, Sberbank Russia és a
LukOil. Így együttesen már talán annyira nem is meglepő a BIK ETF alap teljesítménye, melyet leginkább a kínai túlsúly húz. 21,25 $-os támasz, egyenlőre megtartotta az árfolyamot. Amennyiben ez a szint letörik akkor a közel 1 éve hátrahagyott szigetforduló betöltésre kerülhet, ami cirka 5-6%-os csökkenést hozhat még. Magabiztosabb emelkedésre 22,22 $ feletti szinteknél számíthatunk. A S&P BRIC 40 index teljesítménye, erőteljesen érdekelt a Magyarországi befektetési biztosítások Unit-Linked BRIC eszközalapjainál.

 

BIK -SPDR S&P BRIC 40

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

USD Erősödés

Megosztás, most...USD Erősödés   USD erősödés a láthatáron. A heti UUP -PowerShares USD bika ETF alap USD erősödés jeleit meséli. Egyenlőre úgy fest, hogy távolodik a letörési zónától. Természetesen a holnapi FED bejelentés, döntő lesz […]

Translation »