Kínai Piros Szín

Megosztás, most...

Kínai Piros Szín

 

Kínai piros színKínai piros szín egyre jobban valóságossá válik az FXI -iShares Kínai TOP ETF alapban is. A kínai piros szín, az ázsiai és ezáltal az egész világ tőzsdepiacára hatással van. A kínai gyengébb makrogazdasági eredmények egyre erősebb spekulációkat eredményeznek, melyek a hitelpiaci kockázatok erősödését és így a gazdasági növekedés lassulását feltételezik.
Adatok alapján valóban lassult a kínai gazdasági növekedés a 2013-as év utolsó negyedévében, visszaesett az ipari termelés, valamint a kiskereskedelmi forgalom volumene is decemberben. A negatív kínai adat hatására megint előtérbe került a japán jen, mint biztonsági deviza, így intenzív erősödéseket mutat az USA dollárhoz képest.
A kínai Top 25 részvény ETF alap is szépen halad a piros zóna felé, így bemutatja a valóságos kínai piros szín erejét. FXI -Kína Top 25 ETF alapjában több mint 90%-ban 4 szektor -pénzügy 55,48%, telekommunikáció 14,02%, energia 11,65%, technológia 10,70%– részvényei dominálnak.
FXI Top 25 vállalatából a top 10, több mint 61%-ban súlyozza az ETF alapot. Ezek közül néhány: Tencent, China Construction Bank, China Mobile, Bank of China, China Petroleum, PetroChina és csak nagyobbakat, ismertebbeket említsem.
A kínai ETF alap szépen lefordult a 40 $-os ellenállásról, és azóta szépen folyamatosan csökken. A mostani 34,87 $-os támasz is meghatározhatatlanja az árfolyam további mozgását. Azonban ezen szint letörése esetén, megnő a valószínűsége annak, hogy a döntő 32,32 $-os támaszhoz érkezzen meg az árfolyam, ami cirka 7-8%-os mélységben található. Ezen meghatározó szinteknél kialakulhat némi emelkedés, főleg ha a gazdasági adatokkal kapcsolatban némi javulás érzékelhető. Ha nem, és jobban eldurvulnak az események, akkor a kínai piros szín ereje, erőteljesen érzékelhető lesz. Így 2 számjegyű gyengülés is elképzelhető az árfolyamban, ami hatással lesz az összes indexre. Továbbá  a több évvel ezelőtti sláger, trendi biztosítási Unit-Linked Ázsiával kapcsolatos eszközalapok is tovább süllyedhetnek.

 

FXI -iShares Kína Top 25

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply