Kínai Leminősítés

Megosztás, most...

Kínai Leminősítés, igaz ez még nem mutatkozik az árfolyamban, de azért érdemes lesz figyelni az FXI-iShares Kínai Top cégek Index ETFalapját. Arról van szó, hogy  a Moody’s Kína hitelminősítését a korábbi Aa3 besorolásról A1 besorolásra rontotta. A hitelminősítő egyúttal a korábbi negatív kilátást semlegesre változtatta.
A Moody’s 1989 óta először rontotta Kína adósság besorolását, de az, hogy 2016 márciusában a kilátást negatívra rontották, már intő jel volt. A leminősítés fő oka a növekvő eladósodottság (állami és privát is) és a lassuló gazdasági növekedés együttese. forrás-erste Ez a hír igen figyelmeztető is lehet, főleg a környező országokra is nézve, mivel ha Kína lassul nincs az a dinamikus felszívó erő sem. De erre azért némiképp lehetett számítani, mert bődületes mennyiségű hitelt toltak a gazdasági fejlődésbe, mely mostanság igen erősen kezd remegni.
Értem ez alatt, hogy vannak olyan városrészek, hogy full-ra kész a lakótelep és a lakok illetve lakásvásárlók csak lézengenek a cirka 35 ezer férőhelyes kerületekben. Így ha nincs vásárló, nincs törlesztve a beruházási hitel sem. Így a fenntartható növekedés, igen intenzíven gyengélkedik!
Ez is azt bizonyítja, hogy a végtelenségig nem lehet fenntartani a folyamatos állami dotációs (támogatást) növekedést, piacok nélkül és valós piacgazdaság nélkül. -Ingyen pénz ezt hozza!
Ez például intő jel lehet a kormányunknak is! Amennyiben kitalálnak valami okosságot, akkor kitörés is megvalósulhat és betöltésre kerülhet az otthagyott rés. Ellenben ha tovább fokozódnak a pénzügyi dolgok, akkor igen közel lehet egy letörési korrekciós szakasz. Ami igen erőteljesen befolyásolhatja a fejlődő piaci befektetési biztosítási eszközalapokat is. Tehát légy résen a fejlődő piacokkal, és Ázsiával.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply