Kínai Ébredés

ETFmustang
Megosztás, most...

Kínai Ébredés

 

Kínai ÉbredésKínai ébredés figyelhető meg a heti FXI -iShares FTSE Kína Top 25 ETF alapjában. A kínai ébredés betudható annak is, hogy hajnalban megismerhettük, hogyan alakult a kínai fogyasztói, valamint termelői árindex januárban.
Az eredmények azt mutatják, hogy az ázsiai országban éves szinten továbbra is fennállt az előző hónapban mért 2,5%-os inflációs szint, mely enyhén meghaladta a 2,4%-os várakozásokat. Ugyanakkor tovább folytatódott a termelői árak csökkenő trendje. A becslésekkel összhangban az év első hónapjában 1,6%-kal estek vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva.
A termelői árak már 2012 márciusa óta folyamatosan esnek, mely az 1990-es évek óta nem látott hosszúságú trend. Az adatokra azonban az egy hetes holdújév enyhén torzító hatással volt. Az eredmények tovább ösztönözhetik a kínai vezetőket az 1990-es évek óta nem látott reformok véghezvitelére, melynek célja, hogy fenntartható pályára állítsa a kínai gazdasági növekedést.
Ezek az adatsorok is a kínai ébredés felé mutatnak. Tény, hogy hosszabb ideig nem lehetséges folyamatosan magasan vagy gyengén teljesíteni, mivel az emberi tényezők ilyenek. Minden esetben kellenek dolgok amik arra ösztönözik az embert, hogy tovább tudjon haladni, fejlődni, és ez igaz mindenre. A heti FXI grafikonon is jól látható, hogy a 33,8 $-os támaszon 2 hét hezitálás után a héten megérkeztek a vásárlok.
Amennyiben marad ez a pozitív hangulat és a kínai vezetők is pozitív hangvételt kommunikálnak a gazdaság felé, akkor egyenlőre folytatódhat az emelkedés ETF Alapban. Azonban ehhez a 36,3 $-os szint fölé kell, hogy kerüljön az árfolyam. Amennyiben ez így alakul, akkor könnyedén jöhet a ferde piros ellenállási szint, mely cirka 8-10%-ra. Ha nem lesz felfelé erő a 25 Top kínai vállalatban, akkor ahogy a támaszról megindult a vétel, úgy le is fordulhat az árfolyam. Egyenlőre vételben 33,7 $ környéki stoppal.
Top kínai vállalatok közül néhány: Tencent 11,15%, China Construction Bank 9,70% és a China Mobile 7,81%-kal van jelen az FXI ETF alapban.

 

FXI -iShares FTSE Kína Top 25 ETF Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Európai Közműszolgáltatás

Megosztás, most...Európai Közműszolgáltatás   Európai Közműszolgáltatás letörési szinthez ért. Európai Közműszolgáltatás cégeit a EXH9 -iShares STOXX Europe 600 Utilities ETF alapon keresztül tudja lekereskedni. Ez az ETF alap 26 európai közműszolgáltatás területén tevékenykedő vállalat teljesítményét […]

Translation »