Kína Egyre Gyengébb

Megosztás, most...

Kína Egyre Gyengébb

 

Kína Egyre GyengébbKína egyre gyengébb képet mutat mind gazdasági mind technikai oldalról. Kína egyre gyengébb ipari termelési és kiskereskedelmi adatokról számolt be a január-februári időszakra vonatkozólag.
Ezt jól mutatja az FXI -iShares kínai top 25 ETF alap, mely a FTSE China 25 Indexet követi és másolja. Ebben az indexben a kínai top 25 vállalat található, erős 56%-os pénzügyi súllyal. Jelentősebb vállalatok, melyek az ETF alap súlyozását vezetik a következők: China Construction Bank 9,82%, Tencent 9,63% és a China Mobile 7,98%-kal.
Az ETF alap szépen mutatja, hogy Kína egyre gyengébb teljesítményt mutat. Az FXI ETF alap erősen közelit a letörési szint felé, mivel jól láthatóan felfelé nem igazán volt benne erő. A kék 30 napos csatornát elérve rögtön le is fordult az árfolyam. A jövőben a 32,3 és a 31,9 $-os árfolyamtartomány erősen meghatározó szerepet fog betölteni az ETF alap teljesítményében. Azaz az ETF alapban szereplő cégek teljesítményének súlyozott átlaga, letörés után nem igazán biztató a jövőre nézve. Amennyiben megtörténik a letörés, akkor a következő védvonal a legutóbbi 2011-es mélypont lehet, ami cirka a letörési árfolyamtartománytól mérve 11-13%-os csökkenést hozhat. Amennyiben a feljebb említett árfolyamtartomány -zöld sáv-, megtartja az árfolyamot, akkor természetesen érkezhetnek a vevők és újra emelkedésnek indulhat az FXI ETF alap.
Ez az ETF alap erős képet mutat a befektetési biztosítási Unit-Linked  Kínával, Ázsiával illetve a fejlődő piaci eszközalapokkal kapcsolatban.

 

FXI -iShares FTSE Kína Top 25 ETF Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply