Már 13 2014

Kína Egyre Gyengébb

Kína Egyre Gyengébb

 

Kína Egyre GyengébbKína egyre gyengébb képet mutat mind gazdasági mind technikai oldalról. Kína egyre gyengébb ipari termelési és kiskereskedelmi adatokról számolt be a január-februári időszakra vonatkozólag.
Ezt jól mutatja az FXI -iShares kínai top 25 ETF alap, mely a FTSE China 25 Indexet követi és másolja. Ebben az indexben a kínai top 25 vállalat található, erős 56%-os pénzügyi súllyal. Jelentősebb vállalatok, melyek az ETF alap súlyozását vezetik a következők: China Construction Bank 9,82%, Tencent 9,63% és a China Mobile 7,98%-kal.
Az ETF alap szépen mutatja, hogy Kína egyre gyengébb teljesítményt mutat. Az FXI ETF alap erősen közelit a letörési szint felé, mivel jól láthatóan felfelé nem igazán volt benne erő. A kék 30 napos csatornát elérve rögtön le is fordult az árfolyam. A jövőben a 32,3 és a 31,9 $-os árfolyamtartomány erősen meghatározó szerepet fog betölteni az ETF alap teljesítményében. Azaz az ETF alapban szereplő cégek teljesítményének súlyozott átlaga, letörés után nem igazán biztató a jövőre nézve. Amennyiben megtörténik a letörés, akkor a következő védvonal a legutóbbi 2011-es mélypont lehet, ami cirka a letörési árfolyamtartománytól mérve 11-13%-os csökkenést hozhat. Amennyiben a feljebb említett árfolyamtartomány -zöld sáv-, megtartja az árfolyamot, akkor természetesen érkezhetnek a vevők és újra emelkedésnek indulhat az FXI ETF alap.
Ez az ETF alap erős képet mutat a befektetési biztosítási Unit-Linked  Kínával, Ázsiával illetve a fejlődő piaci eszközalapokkal kapcsolatban.

 

FXI -iShares FTSE Kína Top 25 ETF Weekly, Heti

 

Share

Szólj hozzá!

Legyél te az első hozzászóló!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »