Kezd pipálni a “tengeri” -CORN ETF

Megosztás, most...

Pipálásra kényszerül a égető nap miatt a kukorica

 


 

Kukorica CORN ETF alapNagyon rossz hatással van az égető nap a kukorica termésátlagára. Igaz árfolyam szempontjából a kukoricatermesztésben domináns Amerika diktálja vékában az árfolyamot. Kedvesemmel Mariskámmal és imádott gyermekeimmel a napokban, a Hajdúságból kis túlzással átautóztuk az országot Baranyáig.
Utunk során több kukoricatáblát látunk, és mélyen el is gondolkoztam, hogy ha továbbra is ilyen forró napok lesznek akkor lehet arra számítani, hogy a nyomott kukoricaárak elindulhatnak felfelé.
Ezért is érdemes  figyelemmel kísérni az időjárást és ha romlik, főleg Amerikában, akkor vételre beállni. Mert azért nem minden táblánál van mód és lehetőség az öntözésre és ez erősen befolyásolhatja a termésátlagot, minőséget és ezáltal az árfolyamot. Természetesen ezt nagymértékben a Chicagói árutőzsde árfolyamai, valamit az amerikai időjárási helyzetek befolyásolják igazán.
Ezért is ilyen nyomott az árfolyam, mert egyenlőre Amerikában jó termésátlagra és minőségre számítanak, és hazánk kicsike ahhoz, hogy ezt valamilyen szinten befolyásolni tudná. Tehát ebből a szempontból, erősen kémlelni kell az eget, mert a csökkenő termésátlag és a nyomott árfolyam veszteségeket termel a gazdáknak.

Ilyen és ehhez hasonló helyzetek tekintetében, van fontos szerepe a termények árfolyamának fedezésére /Hedge/.  A CORN ETF alap segítségével, könnyedén le tudja kereskedni, a “tengeriben” lévő emelkedési lehetőségeket. Amennyiben az előrejelzések csökkenést fognak mutatni, természetesen ez az időjárástól is függ leginkább. A CORN ETF alap mögött súlyozottan három kukorica határidős lejárat szerepel és így alakul ki az ETF alap árfolyamának alakulása. Tehát amennyiben nincs szándékában határidős kereskedésben gondolkozni akkor a CORN ETF alap segítségével könnyedén megteheti.Továbbá Londonban short illetve 2 x tőkeáttétes formában is le tudja kereskedni.

Amennyiben a 35,27-es értéket is letöri az árfolyam, akkor további csökkenésekre lehet számítani. Azonban, ha ez a szint megtartja az árfolyamot, és az időjárás is kedvezőtlenné alakul, akkor elérkezhet az idő a vételekre.
Igazi vételek 38,87 valamint a ferde piros ellenállás áttörésével jöhetnek el. 41-42 között rést hagyott maga mögött az árfolyam, és ez biztató lehet, amennyiben megáll az esés. Vételi pozíciók felvételét érdemes figyelni, főleg a meghatározó szintek áttörésével….Időjárás rosszabbodásával első célár 43 környékére várható, áttörése esetén 47 is benne lehet. Azonban egyenlőre shortos a tengeri.
CORN, Kukorica ETF alap

Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply