Tovább az eszköztárra

Kereskedelmi Háború, Részvénypiaci Pánik

ETFmustang
Megosztás, most...

Kereskedelmi Háború, Részvénypiaci Pánik alakult ki a piacokon.
Amit a heti ACWI-iShares MSCI Világindex ETF alap remekül bemutat. Mivel igen nehéz megemészteni a 300 milliárd dollárnyi árura kivetendő 10 százalékos vámot, hiszen ez már nagyobb árukört fed le. Ráadásul az elektromos eszközökön, élelmiszeren, bútoron és ruházaton keresztül jelentősen érinti a fogyasztási javakat is.
Azaz ez az intézkedés már érzékenyen fogja érinteni a lakosságot és annak esetleg a fogyasztási hajlandóságát is, ami visszaüthet. Ezért a piacok jobban aggódnak mint korábban…forrás-erste A heti ACWI-Világindex igen szépen beszakadt. Amit a grafikon szépen mutat, hogy 70$-nál van egy igen meghatározó támasz, de ha ez a szint elesik, akkor lesz igazán nagy eladási hullám a piacokon.
…és ennek igen nagy a valószínűsége, mert olyan mértékű a bizonytalanság a piacokon, amit régen láttunk.
Miért?
-csupán azért mert az amcsi elnök Trump karatézik a kínaiakkal…, ami effektust is okozhat, ami alatt azt értjük, hogy a fagyi vissza is nyalhat… azaz az amcsi gazdaságra is hatással lehet ez a nagy keménykedés!
De ellenben igen jó beszállási pontokat generál ezáltal a részvénypiac, legalább némileg kitisztul, letisztul a piaci stimulus nagy része.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

GLD Bizonytalanságok Csillogásában

Megosztás, most... GLD Bizonytalanságok Csillogásában ragyog a havi ETF alap árfolyamának alakulása. Így nem is meglepő, hogy az az arany újra drágulásba indult el. De ezt remekül mutatja a havi GLD-SPDR Arany-Gold ETF alap alakulása. […]
Translation »