Kérdőjeles USA Dollár

Megosztás, most...

Kérdőjeles USA Dollár, több oldalról is.
A heti UUP-PowerShares DB USD Bika ETF alap is szépen jelzi, a kérdőjeles mozgásokat.
Kezdetét veszi ma a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, talán régóta volt ennyire bizonytalan az ülés kimenetele. Ezalatt nem a kamatemelés tényének kérdését kell érteni, ezt ugyanis továbbra is relatíve nagy magabiztossággal árazza a piac, ami ha megtörténik 2,5%-ra emelkedhet az ottani alapkamat.
Az igazi kérdés, hogy miként vélekednek majd a jegybankárok a jövő évi kamatemelések szükségességéről. A piac csupán 1 kamatemelést vár jövőre (azt is csak éppenhogy), míg a jegybankárok mediánja szeptemberben még 3-at mutatott. Azóta inkább negatív hírek érkeztek a világgazdasággal kapcsolatban, illetve ami fontosabb lehet, hogy az amerikai pénzügyi kondíciók is szigorodtak (növekvő kamatfelárak, erősebb dollár, csökkenő részvénypiac).
Ez pedig bizonyos késéssel, de lassíthatja az amerikai gazdasági növekedést jövőre, igaz ennek egyelőre még nincs sok jele. Ezek fényében elég nagy talány, hogy mit mond majd a jegybank, illetve Jerome Powell az ülést követő sajtótájékoztatón.forrás-erste A heti UUP ETF alap megerősíti a feljebb említett igen negatívnak mondható tényezőket a dollárral szemben.
Technikai oldalról is egyre inkább divergál az árfolyam, ami annyit jelent, hogy csökkenések, gyengülések érkezhetnek a dollárkeresztekben. Ez természetesen a forintunkra pozitív hatással lehet, igaz az EU sem túl izmos. Összességében USD gyengülésre készülhetsz fel az elkövetkező napokban hetekben, ami a nyersanyagpiacra is hatással lehet!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply