Kemény Ellenállásban a Technológia

Megosztás, most...

Kemény Ellenállásban a TechnológiaKemény Ellenállásban a Technológia, amit remekül mutat számodra a heti grafikon is. Az XLK-SPDR S&P USA Technológiai szektor ETF alap kitűnően szemlélteti, hogy már 4. hete nem tudja áttörni a 44,5 dolláros csúcsok-csúcsát.
Ilyen esetben szinte törvényszerű, hogy ha felfele nem megy, akkor elindul egy hozamrealizálási szakasz. Ami a múlt hét folyamán el is indult. Ezt megerősítheti a héten jelentő jelentősebb IT-s cégek számai is. Amennyiben elmaradnak a várakozástól a számok, akkor ez a folyamat még fel is gyorsulhat.
Azért merem írni, mert például az Apple 14%-kal súlyozza a ETF alap teljesítményét, mely erőteljes hatást gyakorolhat más kisebb cégek árfolyamának alakulására is. Valamint héten jelentő további cégek is felborzolhatják a kedélyeket: Apple, Twitter, AT&T, eBay, Facebook, LinkedIn csak az ismertebbeket említve.
Tehát az elkövetkező hetek figyelme, igen erősen a technológiai szektor felé fordulhat, főleg ha ez a terület igen közel áll hozzád. Az XLK ETF alapban 75 amerikai technológiai szektorhoz tartozó cég átlagát méri. A top 6 cég (azért 6 mert a Alphabet (google) két részvényei is jelen van) több mint 45%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményének alakulását.
A Top 6 cég a következő: Apple, Microsoft, Facebook, AT&T,Alphabet (Goggle). Jó kis névsor az biztos. Na akkor a heti grafikon szépen mutatja, hogy elindult a korrekció, melyre igen erőteljes hatást fog gyakorolni a keddi Apple jelentés is. Így döntő lehet, hogy felgyorsul a csökkenés, vagy némiképp lassul az elkövetkező napokra nézve. Így ezen felbuzdulva, igen érdekes lehet a 42 dollár környéki vízszintes és ferde zöld támaszok szerepe.
Amennyiben számodra érdekes ez a szektor, akkor szépen és költséghatékonyan le is tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. Klikk a jobb felső Bannerre, regisztrálj és hozd ki a legtöbbet a szektorban rejlő lehetőségekből, most!

xlk-usa technlogy 2016.04.24. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply