Keleti Hideg Verejték

ETFmustang
Megosztás, most...

keleti hideg verejtékKeleti Hideg Verejték.
Keleti Hideg Verejték, csordogál továbbra is a nyugatiak homlokán az oroszok miatt. Szankciók, szerződések felfüggesztése, rendelések befagyasztása…hidegháborús helyzet..SAJNOS!
A keleti hideg verejték, természetesen erőteljesen befolyásolja az orosz érdekeltségű vállalatok bevételeit… Na persze természetesen azon cégekét is aki jelen vannak az orosz piacon..példa hetekkel ezelőtt ha jól emlékszek, akkor a Volkswagen értékesítési számai szinte összeomlottak…! Na de vissza az ERUS-iShares MSCI orosz ETF alaphoz, ebben az alapban 29 meghatározó orosz érdekeltségű vállalatait találod. A Top 5 cég a következő: Lukoil, Magnet, Novatek, Norilsk és a Tatneft…van közöttük ismerős?

Na egy kicsike kitérő, némi kérdésekkel;
-hol volt a régi Szovjetunió nyugati atomhatára? -talán Ukrajna!?
-miért fontos mostanság Ukrajna hovatartozása? -talán Oroszország nyugati bejárata!?

A többit a fantáziádra bízom, és akkor most nézzük a napi grafikont, mely azért az utóbbi hetekben egy emelkedő csatornában mozgott.. De ez változni látszik, és nagy a valószínűsége, hogy további csökkenés alakulhat ki, főleg ha továbbra is izmozik Kelet és Nyugat!
Azt is érdemes leírni, hogy ha pozitív irányba változnak a dolgok és némiképp az olaj is drágulásnak indul, akkor intenzív emelkedés is kialakulhat az ETF alapban. Így a keleti hideg verejték még egyenlőre lefelé csöpög. Tehát izgalmas és valahol kiszámíthatatlan számomra ez az ETF alap, ami természetesen a fejlődő piacok és a Kelet-európai alapok teljesítményére is hatással van.


erus-ishares msci orosz etf 2015.06.08. napi

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Szenvednek a Latinok

Megosztás, most... Szenvednek a Latinok.Szenvednek a Latinok, azaz erőteljes folyamatos csökkenésben a Latin-amerikai top vállalatok. Az ILF-iShares S&P Latin-Amerika 40 ETF alap napi grafikonja szépen mutatja, hogy mennyire szenvednek a latinok. Dominánsan brazil, mexikói és […]

Translation »