Karácsonyi USA Túladottság

Megosztás, most...

Karácsonyi USA Túladottság vagy a valóságos karácsonyi hangulat tépte szét a részvényeket?!  A 2009-es márciusi tőzsdei fordulat óta nem látott emelkedést mutattak az amerikai részvénypiacok tegnap, az SPY-S&P 500 5%-kal, a QQQ-Nasdaq 5,8%-kal került feljebb.
Érdemi hírek nem kapcsolódtak a nagy felpattanáshoz, részben okozhatta a piacok erős túladottsága, illetve talán az, hogy a befektetők kicsit optimistábban tekintenek a jövő évbe, az egyre erősödő recessziós félelmeket követően, ami az utóbbi hónapokat jellemezte. na mindegy, de itt megint fel tudunk állítani egy kvázi “összeesküvés elméletet”.
Ami tök egyszerű, és már több alkalommal megcsinálták a nagyok: mégpedig ráborították a kisbefektetőkre a részvénypiacot, és a kapzsik (tisztelet a kivételnek) jól be is vásárolt. Mert miért ne: milyen olcsók a részvények!
Technikai oldalról szemlélve igen túladottak a részvények, mely esetben ez egy egészséges pozitív korrekciónak tudható be. Ezt is alá tudja támasztani a mai további esés. Ami tovább fog folytatódni, mert még nincs meg a valóságos letörési szint alja. Amit a heti grafikon remekül szemléltet feléd.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Szólj hozzá!

Hozzászólás

  Subscribe  
Visszajelzés
Translate »
Tovább az eszköztárra