Jól Teljesít az Ipar

ETFmustang
Megosztás, most...

Jól Teljesít az Ipar

 

Jól Teljesít az IparJól teljesít az ipar, az a kérdés, hogy meddig bírja a nyomást. XLI -SPDR S&P USA Ipari ETF alap heti grafikonja is ezt mutatja árfolyam tekintetében, hogy jól teljesít az ipar. XLI ETF alapban 66 amerikai ipari vállalatot talál, melyben enyhén túlsúlyos a GE -General Electric 10,25% vállalat.
Iparágak tekintetében a légi és a hadipari vállalatok mutatnak némi dominanciát a 26,3%-os jelenlétökkel, őket követik a gépgyártás 18,3% és a összetett ipari vállalatok 17,69%-kal. A többi iparág enyhén lemaradva követi ezt a hármast. A Top 10 vállalat közel 50%-ban súlyozza az USA Ipari szektor átlagát mérő XLI ETF alapot. Ezen cégek a következők: GE -General Electric 10,25%, UTX -United Technologies 5,45%, UNP -Union Pacific 5,04%, BA -Boeing 4,76%, MMM -3M 4,67%, HON -Honeywell 4,18%, UPS -United Parcel 3,81%, CAT -Caterpillar 3,6%, DHR -Danaher 2,76% és az EMR -Emerson Electric 2,64%.
így ezen vállalatok súlyozott átlaga nagyban befolyásolja ezt a remek teljesítményt az XLI ETF alapban. Heti grafikonon jól látható, hogy jól teljesít az ipar, 50$ alatt jöhet egy kis “szisszenés”, mivel le is törhet az árfolyam. Az indikátor ellentétes mozgásra hívja fel a figyelmünket, ami annyit jelent, hogy korrekcióra van esély az XLI ETF alapban.
Vékony ferde zöld támaszt letörve a vízszintes vonalak jelezhetik a csökkenési szinteket. Az sem kizárt, hogy az emelkedő csatorna alsó szára irányába indul meg az árfolyam, ami cirka 15-18%-os csökkenést is hozhat az ipari cégeknél. További emelkedés esetén a ferde piros ellenállás vonala lehet a mérvadó, ami vezetheti az emelkedés dinamikáját. Kitörési vonalból mérve még akár 60$-ig is elmehet az árfolyam, amennyiben a korrekciót szűken fogja a piac. Ami cirka 16-18% további emelkedést is jelenthet.

 

XLI -SPDR S&P USA Ipari szektor ETF Alap Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Csökkenésben Brazília

Megosztás, most...Csökkenésben Brazília   Csökkenésben Brazília EWZ -iShares MSCI Indexe. Csökkenésben Brazília cégei már 2010 szeptembere óta. Egyáltalán nincs felfelé erő a MSCI Brazília 77 vállalatának az átlagát mérő indexben. Hát igen a feltörekvő piaci […]

Translation »